iPhone va fi produs in Bangaluru, India

Compania Apple a reusit sa ajunga la un acord cu autoritatile indiene, dar si cu partenerii sai, iar iPhone urmeaza sa fie fabricat in Bangaluru, India. Cunoscuta ca si “capitala IT” a Indiei, Bangaluru este deja “gazda” pentru un centru de dezvoltare al companiei Apple care are o marime de aproximativ 14.000 de metri patrati.

Un oficial al autoritatilor din statul indian Karnataka, a confirmat pentru presa locala ca Apple a facut autoritatilor o propunere pentru a fabrica terminale iPhone in Bangaluru. Aceasta pare sa fi fost aprobata, iar in locatie urmeaza sa fie construitao fabrica in care vor fi produse terminale iPhone, aceasta urmand a fi a treia tara in care sunt asamblate aceste produse.

Apple nu a confirmat inca informatiile indienilor, dar a confirmat faptul ca incearca sa colaboreze cu autoritatile pentru a putea fabrica si vinde iPhone in India la preturi normale. O serie de locuri de munca pentru India publicate in decembrie confirmau faptul ca Apple intentioneaza sa initieze productia de terminale iPhone in India in aprilie 2017.

Daca Apple va incepe sa produca terminale iPhone in  India, vom vorbi despre o productie redusa la inceput si gandita pentru a fi pusa spre vanzare doar pe plan local. Productia ar putea creste in viitor pe masura ce angajatii se vor specializa, iar Apple va vinde respectivele unitati si in alte zone de pe planeta, asa cum se va intampla si cu terminalele produse in Brazilia.

“Glad to announce initial manufacturing operations of the world’s most valued company: Apple, in Karnataka. Another validation for Karnataka. Apple’s intentions to make iPhones in Bengaluru will foster cutting-edge technology ecosystem & supply chain development in the state. We’ve been working hard to develop our operations in India and are proud to deliver the best products and services in the world to our customers here. We appreciate the constructive and open dialogue we’ve had with government about further expanding our local operations.”

iphone-fabrica-india