Prima Pagina Facebook Facebook aplica inteligenta artificiala pentru cautarea de poze

Facebook aplica inteligenta artificiala pentru cautarea de poze

1

Compania Facebook a facut o modificare extrem de interesanta pentru reteaua sa de socializare astazi, ea permitand cautarea de poze in baza unor expresii predefinite. Vorbim despre un nou sistem de inteligenta artificiala care este capabil sa analizeze pozele publicate de catre utilizatori si sa identifice oameni si obiecte, permitand cautarea in baza lor.

Google Photos si iOS 10 au sisteme similare implementate de catre Apple si Google, inteligenta artificiala fiind folosita pentru identificarea obiectelor si persoanelor din imagini. Acum cei de la fAcebook au intrat deasemenea in acest “joc” si ofera un sistem mai inteligent pentru cautarea de poze publicate de catre utilizatori.

In baza modificarii facute pentru cautarea de poze, cei de la Facebook afiseaza acum cu prioritate pozele pe care dorim sa le descoperim, ele fiind plasate intr-un chenar in partea superioara a paginii de cautare. Separat de obiecte si persoane identificate in poze, cei de la FAcebook se folosesc si de comentarii lasate pentru ele in ideea alegerii imaginilor relevante pentru cautarea noastra.

Modificarea nu a fost anuntata in prealabil de catre compania Facebook in vreun moment dat, insa stim ca ea dezvolta sisteme de inteligenta artificiala de ceva vreme. In aceasta idee, va puteti folosi de noul sistem chiar in acest moment, simpla cautare de cuvinte cheie in bara de cautare a Facebook afisandu-va si pozele existente care se potrives pe cautarea voastra.

facebook-cautare-imagini