Un iPhone 6 Plus a luat foc in mod spontan

Un iPhone 6 Plus al unei femei din Pal Harbor, Florida, a luat foc in mod spontan in timp ce acestea dormea, ea fiind trezita de terminalul al carui baterie a cedat. Conform acesteia, terminalul era foarte aproape de capul sau si lumina emisa de catre bateria in flacari a trezit-o din somn, iar astfel s-a indepartat rapid de dispozitiv.

Terminalul iPhone 6 Plus nu se afla la incarcat in timp ce a luat foc, deci vorbim despre un caz in care dispozitivul s-a defectat din senin fara a fi incarcat. Focul a fost stins rapid de catre sotul femeii inainte de a se extinde la pat si o perdea apropiata, o parte din mobilierul pe care a fost plasat terminalul fiind afectat in urma combustiei spontane.

Acesta nu este primul caz in care un terminal iPhone 6 Plus ia foc din senin chiar daca nu se afla la incarcat, iar compania Apple a fost anuntata in legatura cu aceasta problema. In ciuda faptului ca vorbim despre un nou iPhone 6 Plus care a luat foc, problema nu este una extinsa, ci vorbim despre cazuri razlete care apar o data la cateva luni.

In ciuda acestui lucru, nu este normal ca un iPhone 6 Plus sa ia foc in timp ce sta pe masa, iar aici ar putea fi vinovate bateriile folosite. Avnad in vedere ca extrem de putine cazuri au fost raportate, exista posibilitatea ca unele baterii sa fi fost supuse unui stres extrem de incarcatoare neautorizate inainte de a lua foc, dar adevarul nu-l vom afla prea curand.

“My face was so close to the phone that when it immediately went up in flames, it woke me up. I’m luckily a light sleeper. It was just like a ‘shhhhhh,’ kind of like fireworks. It literally blew flames right out the side of the phone. It singed my comforter. It singed my pillow case right next to my head. It singed my curtains. If he wouldn’t have woken up right then and there, and like immediately came to and put it out, it would have caught the curtain on fire, and then the bed. It was not charging. It was sitting right next to my bed, and I woke up, battery completely blown up.”

iphone-6-plus-foc