Telekom ar putea fi cumparat de Orange si RCS & RDS

Telekom Romania ar putea fi cumparat de catre Orange si RCS & RDS, compania urmand a fi vanduta pe bucati catre competitorii din Romania.

Telekom Romania, cel de-al doilea mare operator de telefonie mobila din tara, ar putea fi vandut pe bucati catre competitorii de pe piata locala, Orange Romania si RCS & RDS. Conform unor informatii aparute zilele trecute, cei de la Deutsche Telekom sunt in discutii cu reprezentanti ai Orange Romania si RCS & RDS inca de anul trecut cu privire la vanzarea activelor Telekom Romania.

Telekom Romania ar urma sa isi vanda divizia de telefonie fixa catre Orange Romania, in timp ce divizia de telefonie mobila ar urma sa ajunga la RCS & RDS. In aceasta idee, Orange Romania si-ar adauga aproximativ 4.8 milioane de clienti ai Telekom Romania in portofoliu, in timp ce RCS & RDS ar urma sa isi creasca baza de clienti cu 5.5 milioane de clienti.

Telekom Romania are si incasari anuale de aproximativ 1 miliard de euro, impartite aproximativ egal intre cele doua divizii, deci Orange si RCS & RDS si-ar creste considerabil veniturile. In ciuda acestui lucru, Telekom Romania are si datorii de 1 miliard de euro, iar acestea urmeaza sa fie preluate de catre Orange si RCS & RDS in cazul unei achizitii a diviziilor.

Telekom ar putea fi cumparat de Orange si RCS & RDS

Telekom Romania are incheiat un parteneriat extins cu Orange Romania inca de anul trecut pentru a-i folosi reteaua 4G, cei din urma profitand de infrastructura fixa a competitorului. In cazul RCS & RDS vorbim despre o achizitie care ar aduce baza de clienti a operatorului la peste 8 milioane de clienti, foarte aproape de cei de la Vodafone.

Mai mult decat atat, prin infrastructura fixa a Telekom Romania, cei de la Orange ar putea lansa noi servicii la preturi mai mici decat pana in prezent. In cazul celor de la RCS & RDS, achizitia diviziei mobile a Telekom Romania i-ar oferi acoperire extinsa 3G si 4G in aproape toata tara, acesta fiind marele “handicap” al operatorului in momentul de fata.

“Astfel, grupul francez Orange este interesat de a-și diversifica portofoliul local de operațiuni și discută achiziția afacerii de telefonie fixă Telekom Romania Communications. În paralel, portofoliul de clienți de telefonie mobilă ai Deutsche Telekom din România a intrat în vizorul RCS & RDS, companie a cărei strategie este concentrată în acest moment pe dezvoltarea acestei linii de afaceri.”

Telekom Romania a luat fiinta in toamna anului 2016 dupa ce Deutsche Telekom cumparase compania cu doar cateva luni inainte. In ciuda investitiilor facute in Telekom Romania, operatorul nu pare sa fie suficient de performant pentru cei de la Deutsche Telekom, asa ca o vanzare este foarte posibila intr-o piata in care Orange face legea, iar RCS & RDS a furat foarte multi clienti Telekom.

telekom-romania-vanzare-orange-rcs-rds