Tim Cook a vandut inca 40.000 de actiuni Apple

Cu putin timp inainte si dupa prezentarea rezultatelor financiare ale Apple, Tim Cook a decis sa-si vanda nu mai putin de 40.000 de actiuni pe care le detine la compania pe care o conduce. Vorbim despre a patra vanzare de actiuni facuta de catre Tim Cook in ultimele doua saptamani, el incasand de aceasta data nu mai putin de 5 milioane de dolari in baza tranzactiei.

Luni Tim Cook a vandut 10.000 de actiuni la valoarea de 120.93 dolari per actiuni, marti el a vandut inca 10.000 de actiuni la valoarea de 121.03 dolari per actiune. Joi, Tim Cook a vandut inca 15.000 de actiuni la valoarea de 127.01 dolari per actiune, plus inca 5000 de actiuni la valoarea de 130 de dolari per actiune, totul pentru un total de 5 milioane de dolari.

In total, in ultimele doua saptamani Tim Cook a vandut 130.000 de actiuni ale companiei Apple, care au o valoare totala de aproape 16 milioane de dolari. Totul ar putea face dintr-un plan stabilit in prealabil de catre Tim Cook pentru a obtine venituri de pe urma acestor actiuni si nu ar avea legatura cu o eventuala evolutie negativa a Apple in viitor.

Desi T4 2016 a fost unul al recordurilor pentru compania Apple, in cursul anului 2016 Apple a avut incasari si profit mai mici decat in cursul anului 2015. In aceasta idee, Tim Cook a avut parte de venituri mai mici din cauza evolutiei mai slabe a companiei pe care o conduce, insa si-a suplimentat lipsurile prin vanzarea de actiuni.

tim-cook-vanzare-actiuni-apple

18 COMENTARII

  1. Omul isi urmareste interesul, si daca as fi fost in locul lui si as fi dorit sa imi urmaresc interesul, as fi facut exact la fel. Vinzi cat mai este scump, pentru ca urmeaza o perioada in care pretul va scadea.
    Daca pretul actiunii ar fi urmat sa creasca, nimeni nu ar fi vandut actiunile proprii.

  2. Zaone
    Ma intreb daca ne-ai putea scuti de comentariile astea imbecile privitoare la orientarea sexuala a lui Tim Cook. Suntem totusi pe un site tehnologic, nu pe pornhub

  3. Ok are dreptate Mr. man eu ma opresc aici si imi cer scuze . Din pacate traiesc intr-o tara în care homosexualitatea este permisa! ☹️

  4. Omul e destept. Normal ca isi alimenteaza permanent cardul. Cand ai nevoie de lichiditati exact asa procedezi. Oricum daca isi va pastra postul si in viitor, va primi si mai multe acituni. Sunt curios totusi cum, prin cine si unde le vinde. Ma gandesc ca are un broker fidel si ori le baga pe piata de actiuni stockmarket ori le vinde la calupuri celor interesati din craigslist:))