Iata cate iPhone ar fi active la nivel global

Compania Apple a vandut peste 1 miliard de terminale iPhone in lumea intreaga pana in momentul de fata, aproape jumatate dintre ele doar in ultimii doi ani. Cu vanzari atat de mar, unii dintre voi probabil va intrebati cam cate terminale iPhone mai sunt active in momentul de fata in lumea intreaga, iar o estimare ne arata o cifra foarte interesanta.

Mai exact, la nivel global ar fi active in momentul de fata 691 milioane de terminale iPhone, adica peste doua treimi din numarul total de iDevice-uri active. Cifra este una foarte mare pentru compania Apple, mai ales ca vorbim despre un singur producator care vinde smartphone-uri scumpe, iar asta spune multe despre popularitatea lor.

Numarul de terminale iPhone active la nivel global ar trebui sa creasca cu aproximativ 100 de milioane in cursul anului 2017, iar asta desi se estimeaza ca Apple ar putea vinde peste 200 de milioane de unitati. Pana in 2019 cifra ar putea creste cu inca 50 de milioane si s-ar putea ajunge la aproximativ 850 de milioane de terminale iPhone active la nivel global.

Daca va uitati la graficul de mai jos, veti observa ca din momentul lansarii iPhone 6 baza de terminale iPhone active la nivel global s-a dublat. Cresterea este una spectaculoasa, insa pentru anii urmatori nu se anunta cresteri la fel de mari, iar asta in ciuda faptului ca iPhone 8 ar urma sa aduca o setie de schimbari extrem de interesante.

“Our analysis indicates that iPhone’s installed base will be nearly ~80% larger entering the iPhone 8 cycle than it was entering the strong iPhone 6 cycle.”

iphone-active-2017