Apple Watch insumeaza majoritatea incasarilor pietei smartwatch

Apple Watch a generat vanzari si incasari record pentru compania Apple in T4 2016, insa evolutia sa neasteptat de buna are efecte inclusiv si in restul pietei smartwatch. Mai exact, cele 6 milioane de unitati ale Apple Watch ce sunt estimate a fi vandute in T4 2016, ar fi generat 80% din incasarile pietei smartwatch in aceasta perioada.

Cei de la Canalys fac aceasta afirmatie si sustin ca Apple Watch ar fi generat 2.6 miliarde de dolari in incasari pentru compania Apple, cu 12% mai mult decat in T4 2015. Cifra este una substantiala si sugereaza faptul ca desi Apple Watch nu genereaza 80% din vanzarile totale de smartwatch-uri, genereaza totusi vasta majoritate a veniturilor acestei piete.

In total, cei de la Canalys estimeaza vanzari de 11.9 milioane de unitati pe piata smartwatch-urilor, cei de la Apple avand o cota de piata de 50% pe piata smartwatch. Apple domina fara drept de apel piata smartwatch-urilor la nivel global in momentul de fata, iar incasarile sale dau curaj pentru dezvoltarea viitoare a ceasului inteligent.

Avand in vedere aceasta estimare, este clar ca Samsung, Xiaomi si alti producatori de smartwatch-uri nu castiga mai nimic din unitatile vandute in lumea intreaga. Apple a gasit o metoda de succes pentru Apple Watch, iar pretul mult mai mare decat cel altor produse competitoare ajuta compania sa inregistreze incasari foarte bune.

“Apple set a new quarterly shipment record in Q4 2016, contributing to total smartwatch shipments exceeding 9 million units. This global market figure was largely driven by Apple’s 6 million shipments, representing year-on-year growth of 12%. It was the Apple Watch’s best quarter despite being significantly handicapped by supply constraints, even though Apple simultaneously expanded its supply chain. According to Canalys estimates, the Apple Watch generated more than US$2.6 billion in revenue for Apple in Q4 2016, making up nearly 80% of total smartwatch revenue.”

apple-watch-incasari-smartwatch-t4-2016