Tim Cook vorbeste despre realitate virtuala si impozite

Presedintele Apple, Tim Cook, este in momentul de fata intr-o vizita extinsa in Franta, acolo el vizitand in mod inopinat un magazin Apple din Paris. Pentru ca s-a aflat in tara, presa a dorit sa discute cu el, asa ca presedintele companiei Apple a profitat de ocazie pentru a-si creste notorietatea in randul francezilor fani ai companiei pe care o conduce.

Pentru inceput, Tim Cook a vorbit despre sursa componentelor pentru produsele Apple si locatia in care ele sunt asamblate, afirmand ca exista prea multe discutii cu privire la locul in care se fabrica produsele. El afirma ca Apple lucreaza cu 4600 de furnizori din Europa si ca a cheltuit 11 miliarde de dolari pe continent, insa ca exista multi alti furnizori in intreaga lume.

“In these debates on the location of factories, there is too much tendency to focus on the place where the product is assembled. When you open the product and look at the different components, you will see that the whole world is represented. We have 4600 suppliers in Europe, and we have already spent $ 11 billion on the continent.”

In ceea ce priveste impozitele pe care Apple trebuie sa le plateasca Uniunii Europene, Tim Cook a afirmat din nou ca Apple plateste taxe mai mari decat orice alta companie de pe planeta. El continua sa sustina faptul ca Apple nu incerca sa evite plata taxelor si ca respecta legea irlandeza, deci va trece mult timp pana cand Apple va plati vreun ban suplimentar catre Comisia Europeana pentru profitul din ultimii 10 ani.

We pay more tax than any company in the world. We do not evade taxes. In our view, the law is clear. We have to pay taxes where we create value.”

Mai departe, Tim Cook a vorbit despre inteligenta artificiala din Siri, care face iPhone-urile mult mai bune, acest lucru fiind complet adevarat. Siri este un asistent personal care este imbunatatit constant si invata singur, in multe cazuri, de la interactiunea cu utilizatorii, astfel ca in final el imbunatateste experienta de folosire a iPhone.

Separat, jurnalistii au dorit sa stie si ce parere are Tim Cook despre scaderea vanzarilor de smartphone-uri, el comparand totul cu evolutia pietei PC. Presedintele Apple a afirmat ca piata PC-urilor a avut deasemenea perioade de declin, insa vanzarile au crescut intotdeauna cand au fost lansate produse inovatoare pe pietele globale, acestea facand diferenta.

“Look at what happened with the PC. If you come back in the 1990s and early 2000s, you’ll see that sales have gone down a bit, before you start again. The smartphone will take the same route. Innovative products always make a difference.”

Mai multe puteti vedea in interviul lui Tim Cook, de mai jos.