Prima Pagina iPhone 6S Apple recheama iPhone 6S in service din cauza bateriilor

Apple recheama iPhone 6S in service din cauza bateriilor

Compania Apple urmeaza sa piarda nu mai putin de 7 milioane de dolari numai din rechemarea iPhone 6S in service in Emiratele Arabe Unite, din cauza bateriilor defecte. Conform unor informatii trimise de catre compania Apple autoritatilor locale, nu mai putin de 88,700 de terminale iPhone 6S vor fi rechemate in service pentru inlocuirea bateriilor.

Vorbim despre problema din cauza careia cei de la Apple au decis sa initieze un program menit sa inlocuiasca la nivel global bateriile terminalelor iPhone 6S fabricate intre septembrie si octombrie 2015. In Emiratele Arabe Unite nu vorbim despre ceva diferit in momentul de fata, iar Apple va pierde 7 milioane de dolari in urma acestei actiuni.

Suma este calculata in baza pretului perceput de catre compania Apple pentru inlocuirea bateriilor in Emiratele Arabe Unite in momentul de fata. Masura este una fara precedent pentru Apple in tara, insa in efortul de a-si tine clientii multumiti, cei din Cupertino sunt dispusi sa piarda niste bani pentru inlocuiri.

Daca ar fi sa facem calcule la nivel global privind banii pierduti de catre compania Apple, sumele ar fi mari, insa nu chiar atat de mari precum pretul perceput pentru inlocuire. Apple cumpara bateriile mai ieftin si atunci cand face inlocuirea in Apple Store, pierde mai putini bani, doar resellerii autorizati primind bani separat pentru aceste reparatii.

“According to local media reports, the US technology giant has sent a letter to the UAE Ministry of Economy, informing them of the move. Some 88,700 units manufactured in China between September and October 2015 are affected. Apple’s UAE website says battery service for the iPhone 6s – for all iPhone models, in fact – is at Dh289. Giving freebie repairs to all those units would set them back at least Dh25.6 million.”

iphone-6s-inlocuire-baterie-pierderi

 • Mircea Radulescu

  În Emirate este cald, mă așteptam să nu aibă probleme cu bateria.

 • Deejay

  6S plus-ul meu avea 9.3.5 si se stingea de doua ori pe zi.Am schimbat bateria..la fel..am dat update..la fel..

 • V.P

  Este timpul sa cumperi iPhone 7 Plus .

 • terrymada

  Vor schimba si in afara acelei perioade:) deja sunt tot mai multi care reclama ca li se inchid telefoanele…

 • terrymada

  Al meu vad ca rezista inca eroic…mai am 1 an pana iese din garantie:) daca incepe sa faca figuri pana la sfarsitul anului il duc la doctor pe garantie

 • Heath

  mai rea este lovitura in imagine decât banii pierduți.

 • Viorel Predatorul

  Cateva milioane de dolari reprezinta “rest la guma de mestecat” pentru Apple. Banii nu sunt o problema, dar exact cum ai spus tu, Apple are un problema reputationala, pe care nu o poate transfera.

 • Viorel Predatorul

  Ia spune Mircea, cum e cu stiinta de a face baterii? Spuneai deunazi ca Samsung nu stie sa faca baterii :)) In cazul Note 7, au fost cateva zeci de baterii cu defecte, si pentru astea, Samsung a retras intregul lot de smartphone-uri. In cazul Apple, exista peste 88.000 cazuri doar in Arabia Saudita. Cum ti se pare situatia asta?

  Sunt cateva vorbe din popor care se potrivesc de minune (nu neaparat tie, ci tuturor care au facut haz de Note 7):
  – “Niciodata sa nu spui niciodata”
  – “Cine rade la urma rade mai bine”
  – “Daca taceai, filozof ramaneai”

 • Viorel Predatorul

  Intotdeauna trebuie sa iti cumperi ultimul iPhone daca vrei sa nu ai probleme.

 • Mircea Radulescu

  Am spus “Păcat că nu știe să facă baterii” la articolul în care se zvonea că Samsung cumpără baterii pentru S8 de la o companie din Japonia, un colaborator al lui Apple. Mi se pare ridicol să ai o divizie care produce baterii în cadrul firmei și să cumperi de la alții.

 • Laureniu

  Cum aflam daca telefoanele noastre ( cei care avem 6s ), fac parte din program sau nu?

 • Mircea Radulescu

  *filosof

 • Mihnea

  Am avut și eu probleme când activam 4G, am dat un restore…nimic, numai după înlocuirea bateriei(la Noumax) am rezolvat problema.

 • Viorel Predatorul

  E clar ca Samsung cumpara baterii de la aia pana demonstreaza lumii ca si-a rezolvat problema de productie a bateriilor. Modelul S8 este un model de varf, si Samsung vrea sa elimine cat mai mult din riscul rezidual dupa incidentul Note 7.
  Tu ce ai fi facut daca ai fi fost decident la Samsung? Ai fi instalat in continuare bateriile proprii, si astfel sa fi ramas riscul ca S8 sa fie perceput ca un produs cu risc de incendiu?

  Eu am scris altceva, si anume ca tu ca si altii v-ati bucurat ca Samsung nu stie sa faca baterii, dar cand este vorba despre Apple, inchideti ochii.
  Nu este vorba ca Samsung nu face baterii, ci este vorba despre faptul ca managementul riscului pare sa fi avut o problema acolo. Important este faptul ca au invatat ceva din incident, si ca lucrurile nu se vor mai repeta. Sa acuzam la nesfarsit o greseala este neproductiv, si da dovada de lipsa de viziune.

 • sudteamromania

  7 milioane dolari in baza pretului perceput de catre compania Apple pentru schimbarea bateriilor deci pe Apple ii costa cu mult mai puțin doar costul de achiziție din fabrica a bateriei care se știe ca-i mic, in final Apple nu pierde mai nimic doar poate ceva la imagine sincer sa fiu am schimbat și eu bateria și ma bucur pentru asta, am o baterie noua 🙂

 • Mircea Radulescu

  Prin mesajul meu de mai sus în care afirm ca în Emirate este cald, se înțelege ca bateria Apple se închide la frig, deci implicit recunosc că are o problemă.

 • cos2free

  Am si eu același telefon însă cu iOS 9.0.1 si nu se stinge niciodată la nici la 5 % si rezista bine si la 1%!!!