Apple recheama iPhone 6S in service din cauza bateriilor

Compania Apple urmeaza sa piarda nu mai putin de 7 milioane de dolari numai din rechemarea iPhone 6S in service in Emiratele Arabe Unite, din cauza bateriilor defecte. Conform unor informatii trimise de catre compania Apple autoritatilor locale, nu mai putin de 88,700 de terminale iPhone 6S vor fi rechemate in service pentru inlocuirea bateriilor.

Vorbim despre problema din cauza careia cei de la Apple au decis sa initieze un program menit sa inlocuiasca la nivel global bateriile terminalelor iPhone 6S fabricate intre septembrie si octombrie 2015. In Emiratele Arabe Unite nu vorbim despre ceva diferit in momentul de fata, iar Apple va pierde 7 milioane de dolari in urma acestei actiuni.

Suma este calculata in baza pretului perceput de catre compania Apple pentru inlocuirea bateriilor in Emiratele Arabe Unite in momentul de fata. Masura este una fara precedent pentru Apple in tara, insa in efortul de a-si tine clientii multumiti, cei din Cupertino sunt dispusi sa piarda niste bani pentru inlocuiri.

Daca ar fi sa facem calcule la nivel global privind banii pierduti de catre compania Apple, sumele ar fi mari, insa nu chiar atat de mari precum pretul perceput pentru inlocuire. Apple cumpara bateriile mai ieftin si atunci cand face inlocuirea in Apple Store, pierde mai putini bani, doar resellerii autorizati primind bani separat pentru aceste reparatii.

“According to local media reports, the US technology giant has sent a letter to the UAE Ministry of Economy, informing them of the move. Some 88,700 units manufactured in China between September and October 2015 are affected. Apple’s UAE website says battery service for the iPhone 6s – for all iPhone models, in fact – is at Dh289. Giving freebie repairs to all those units would set them back at least Dh25.6 million.”

iphone-6s-inlocuire-baterie-pierderi