Apple incaseaza majoritatea profitului industriei smartphone

In T4 2016 compania Apple a incast 92% din profitul intregii industrii a producatorilor de smartphone-uri, conform unei agentii de analiza din SUA. Vorbim despre un procent extraordinar de mare din profitul generat de catre vanzarea a peste 400 de milioane de smartphone-uri in lumea intreaga, compania Apple incasand 92% din el.

Compania Apple a inregistrat totusi un procent usor mai mic decat in T3 2016 deoarece Samsung a reusit sa-si creasca nivelul de profitabilitate dupa scoaterea din vanzare a Galaxy Note 7. Desi are o cota de piata de doar 18% in segmentul smartphone, iata ca Apple stie cum sa isi puna in avantaj produsele pentru a avea parte de profit foarte mare.

In total, in T4 2016 compania Apple a inregistrat 92% din profitul intregii industrii a producatorilor de smartphone-uri, restul fiind impartit intre competitori. Mai exact, Samsung a incasat 9% din profitul total, Sony 1% si Blackberry 1%, ajungandu-se la un procent de 103% pentru ca unii producatori au vandut smartphone-uri in pierdere.

Se intampla destul de des acest lucru, aproape in fiecare trimestru fiscal, iar cei de la Apple sunt de foarte multi ani pe primul loc in topul celor mai mari profituri inregistrate in piata smartphone. Daca este sa fim sinceri, realizarea celor de la Apple nici nu mai este surprinzatoare, avand in vedere ca nimeni nu o mai poate intrece de ceva vreme, iar lucrurile nu se vor opri prea curand.

 

“We believe Apple also benefited from the Galaxy Note 7 recall as Apple management claimed Q4 included the highest number of Android switchers in a quarter. We believe this growth in the installed base should help Apple maintain customers and positions Apple for a strong upgrade cycle on new model launches.”

apple-profit-smartphone-t4-2016