Prima Pagina Samsung Samsung va lansa primul smartphone pliabil in T4 2017

Samsung va lansa primul smartphone pliabil in T4 2017

Samsung se pregateste sa lanseze primul sau smartphone pliabil in cursul celui de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2017 pe pietele din intreaga lume. Vorbim despre un smartphone care seamana precum cele “cu clapita” lansate cu foarte multi ani in urma, doar ca el ar urma sa aiba un ecran AMOLED de dimensiune mare, care se pliaza.

Samsung a depus deja cateva brevete de inventie pentru a-si proteja tehnologiile ce urmeaza sa fie folosite in aceste smartphone-uri inca din cursul anului 2016. In 2017 cei de la Samsung vor initia productia pentru un numar redus de smartphone-uri pliabile, compania testand interesul global cu privire la asemenea produse inainte de a lansa un numar mai mare.

Separat de Samsung, cei de la Apple, LG si Microsoft au depus spre inregistrare brevete de inventie care descriu smartphone-uri cu functionalitate similara. Desi cei de la Samsung doresc sa lanseze acest nou smartphone pliabil in 2017, exista sansa ca el sa nu apara pana in 2018 daca nu vor fi rezolvate unele probleme tehnice privind productia sa.

Samsung isi pune sperante mari in aceste smartpone-uri pliabile, asa cum si-a pus inclusiv in seria Galaxy Edge in momentul in care a lansat-o pe piata. Daca smartphone-urile pliabile vor genera acelasi interes, atunci Samsung va creste productia si va investi in continuare in dezvoltarea de noi modele pentru cei interesati de ele.

“Samsung Electronics reportedly is developing clam-type smartphones and is expected to begin small production of its first foldable model featuring a flexible AMOLED display in the fourth quarter of 2017, according to sources from Taiwan’s handset supply chain. The sources pointed that Samsung already applied patents related to foldable smartphones to the US Patent and Trademark Office (USPTO) in late 2016.”

samsung-smartphone-pliabil-t4-2017

 • Darius

  Nu văd rostul acestui “telefon”

 • marius

  E smecher rau, cel putin cel din poza 🙂

 • Cody

  Revenim la anii 2000 dar fără butoane.

 • V.P

  Cel din poza e senzational , chiar si pliat arat bine .

 • Florin Z

  Seamănă bine cu Serene, telefonul pliabil scos de Bang Olufsen și Samsung acum ceva ani. F scump pe vremea aceea și fără succes

 • Viorel Predatorul

  E clar ca nu e vorba despre un “telefon”, ci despre un micro PC (care se numeste “smartphone”). Rostul lui este de a economisi spatiu in buzunare, insa in acelasi timp pastrandu-se posibilitatea ca utilizatorul sa utilizeze ecranul generos.
  Darius, nu fi carcotas… Daca il scotea Apple, erai pe spate de extaz 🙂 Hai sa vedem ce propune Samsung, si dupa aia sa ne facem o parere.

 • George89

  Inovativ…. Am văzut prezentarea Samsung cu ecranul pliabil care se baga în portofel….. Intram într-o noua era a Smartphone urilor

 • George89

  Avantajele acestui Smartphone
  1. Ușor de transportat datorita ecranului pliabil
  2. Experienta vizuala de tableta datorita ecranului pliabil,
  3. Posibilitatea de a utiliza complet diferit aplicațiile decât pe un ecran plat sau dual edge
  4. Utilizarea diferita (mai ușoară) a camerei, scanerului de amprenta, scanerului Iris
  5. Design nou fata de ce exista acum
  Tu bineînțeles ca nu ii vezi rostul, asa spuneau și despre ecranul dual edge Samsung, dar care ulterior sa dovedit extrem de popular

 • sawrl

  dar nu si atat de util!

 • sawrl

  vreau sa te gandesti totusi la materialele care “imbraca” acel ecran pliabil… display de altfel usor realizabil…dar restul???

 • George89

  Din câte am citit va fi realizat dintr un policarbonat special conceput pentru el de către Samsung
  Cât despre restul ei bine vom vedea, poate va vii ca în acel video cu Smartphone pliabil Samsung realizat cu ani în urma

 • George89

  Ba chiar destul de util, din prizma experientei vizuale, a aplicațiilor care pot functiona independent pe marginile curbate ale display-ului și a compactivitatii Smartphone ului