Samsung va lansa primul smartphone pliabil in T4 2017

Samsung se pregateste sa lanseze primul sau smartphone pliabil in cursul celui de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2017 pe pietele din intreaga lume. Vorbim despre un smartphone care seamana precum cele “cu clapita” lansate cu foarte multi ani in urma, doar ca el ar urma sa aiba un ecran AMOLED de dimensiune mare, care se pliaza.

Samsung a depus deja cateva brevete de inventie pentru a-si proteja tehnologiile ce urmeaza sa fie folosite in aceste smartphone-uri inca din cursul anului 2016. In 2017 cei de la Samsung vor initia productia pentru un numar redus de smartphone-uri pliabile, compania testand interesul global cu privire la asemenea produse inainte de a lansa un numar mai mare.

Separat de Samsung, cei de la Apple, LG si Microsoft au depus spre inregistrare brevete de inventie care descriu smartphone-uri cu functionalitate similara. Desi cei de la Samsung doresc sa lanseze acest nou smartphone pliabil in 2017, exista sansa ca el sa nu apara pana in 2018 daca nu vor fi rezolvate unele probleme tehnice privind productia sa.

Samsung isi pune sperante mari in aceste smartpone-uri pliabile, asa cum si-a pus inclusiv in seria Galaxy Edge in momentul in care a lansat-o pe piata. Daca smartphone-urile pliabile vor genera acelasi interes, atunci Samsung va creste productia si va investi in continuare in dezvoltarea de noi modele pentru cei interesati de ele.

“Samsung Electronics reportedly is developing clam-type smartphones and is expected to begin small production of its first foldable model featuring a flexible AMOLED display in the fourth quarter of 2017, according to sources from Taiwan’s handset supply chain. The sources pointed that Samsung already applied patents related to foldable smartphones to the US Patent and Trademark Office (USPTO) in late 2016.”

samsung-smartphone-pliabil-t4-2017