Utilizatorii iPhone 7 negre se plang ca le sare vopseaua de pe margini

iPhone 7 negru mat are probleme cu decojirea vopselei de pe marginile carcasei, compania Apple fiind constienta de problema.

Desi putin mai tarziu decat m-as fi asteptat, un numar tot mai mare de utilizatori ai iPhone 7 negru mat se plang din cauza faptului ca le sare vopseaua de pe marginile carcasei. Vorbim despre plangeri facute de catre clientii Apple pe forumurile companiei, iar unii dintre ei afirma ca vopseaua de pe marginile carcasei iPhone 7 negru mat s-a luat chiar daca au protejat dispozitivele.

Situatia este una destul de neobisnuita pentru compania Apple pentru ca in mod normal ne-am fi asteptat ca iPhone 7 jet black sa ramana fara vopsea in mod normal. In realitate, se pare ca si iPhone 7 negru mat este afectat de aceeasi problema, iar asta in conditiile in care utilizatorii au avut grija sa-si protejeze terminalele.

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum se manifesta problema utilizatorilor de terminale iPhone 7 negre mat, vopseaua sarind de pe colturile carcasei, dar si de pe carcasa in sine. iPhone 7 Plus negru mat pare sa fie cel mai mult afectat din cauza acestei probleme, iar cei de la Apple sustin ca garantia nu acopera asemenea probleme cosmetice.

Utilizatorii iPhone 7 negre se plang ca le sare vopseaua de pe margini

Problemele cu vopseaua sarita de pe carcasa incep sa apara la doar cateva saptamani dupa achizitia unui iPhone 7 negru mat, pentru majoritatea utilizatorilor. In gele mai multe cazuri, vopseaua pare sa sara in apropierea grilajelor pentru difuzor si microfon, iar asta in conditiile in care utilizatorii au avut grija sa nu-si scape terminalele pe jos in timpul folosirii.

“I’ve bought my iPhone 7 Plus and after 3 weeks the paint started chipping/peeling near the right speakers. I have contacted Apple care and they asked to send a few images of the problem and after 12 days they told me it is not covered under warranty since it is under cosmetic damage. The paint is starting to chip at the speaker grille and it is very disappointing from Apple. I have never dropped or knocked the phone against anything.”

In cazul altor utilizatori, problemele apar in preajma logo-ului Apple, sau in apropierea butoanelor de pe marginea carcasei. Practic, acolo unde exista un spatiu gol exista sansa ca vopseaua sa sara de pe carcasa iPhone 7 negru mat, iar problema este similara cu cea aparuta in cazul iPhone 5, cand Apple l-a lansat pe piata in 2012.

“I have the same issue with my iPhone 7 plus in matte black before, it started chipping on the back portion near the apple logo the 1st week I’ve used it and on the 2nd week the speaker grille and the corners of the volume button chipped as well.”

 

Unii utilizatori si-au rezolvat singuri problema cu putina vopsea, insa desigur ca asta nu impiedica decojirea in alte portiuni ale carcasei, asa ca in final unii vor trebui sa-si vopseasca singuri intrega carcasa. Voi ati avut probleme de acest gen cu iPhone 7/Plus negru mat ?

iphone-7-negru-mat-vopsea-cojita

iphone-7-negru-mat-vopsea-cojita-1

iphone-7-negru-mat-vopsea-cojita-2

iphone-7-negru-mat-vopsea-cojita-3

71 COMENTARII

  1. Am avut 7 negru mat si la prima cazatura de la mai putin de jumatate de metru pe gresie a sarit vopseara de pe rama. Am trecut la jet black dar pe asta il tin in husa originala si dupa o luna si jumatate e impecabil 🙂

  2. Mai am si eu un iPhone 4, tot de 6 ani in utilizare; la al meu cred ca a sarit vopseaua din primele luni, pentru ca si astazi mai caut un rest de vopsea pe el, dar nu se vede nicio urma ! ???

  3. logic…chiar aici a declarat unul ca l-a scapat. Sa zica mersi ca doar a sarit vopseaua si nu altceva si inca il putea folosi in caz de urgente

  4. Daca Zaone se uita la unul din comentariile mele de la aparitia i7, am anticipat viitoarele probleme ,comparand cu i5.
    Eu tot negru mat am , dar pana acum nu am inca problema asta.Il folosesc fara bumper sau tocuri, huse etc.
    Pentru transport folosesc intradevar o husa SENA ultraslim din piele.

  5. Sa vina Jobs, să împartă palme în stânga și în dreapta. Apple incepe sa fie de nerecunoscut. Ce s-a întâmplat cu fiabilitatea și “magia” care o aveau produsele gândite de el? Nu mai exista iPhone impecabil? Asta cu vopseaua este greșeală de firma mica care de abia a intrat pe piața…

  6. Am iphone 7 black… impecabil ca in prima zi si daca il scapi… nu te mira daca sare vopseaua de pe aluminiu .. e logic ca sara totul depinde de cat de tare a fost scapat.. oricum are aluminiu 7000 de indoit nu se indoaie usor dar poate de sarit vopsea sare la cazaturi mari…

  7. În niciun caz așa cum sare inima de bucurie în Srb Srb când Samsung are vreo problemă. Trebuie să fii orb să nu vezi asta.

  8. Asta ne arata faptul ca aluminiul este greu de acoperit in mod eficient cu vopsea. Nu este vina Apple pentru legile care guverneaza chimia si fizica. Vina lui Apple este ca adopta solutii care nu pot fi adoptate in mod eficient.
    O solutie buna ar fi acoperirea stratului de vopsea cu un material transparent, rezistent la zgarieturi. Gandul ma duce la sticla, dar in felul asta ar copia de la Samsung, si nu cred ca Apple ar face asta.
    O alta solutie ar fi adoptarea carcaselor din policarbonat, dar iar: ar copia de la Samsung, si noi toti stim poveste cu “plastic ordinar” din care erau facute smartphone-urile Samsung.

    Voi ce ati propune?

  9. Sper ca de pe al meu sa nu sara pana il vand. Abia astept sa il dau. E interesat cineva? Iphone 7 Plus 128 GB – Negru Mat, husa cu suport pt birou, cablu de date si incarcare rezistent (nu sarma originala), incarcator auto, cutie, toate accesoriile din cutie. Luat de nou acum 3 luni.

  10. din moment ce sunt putini, iar gold sau rose gold nu prezinta probleme…e clar ca este vina tiganilor ce nu il pot intretine si il mai scapa/lovesc,il tin intre obiecte metalice precum chei etc

  11. Propun sa nu mai propuna doar ei, propun sa asculte (macar) clientul fidel, propun ca pretul sa includa si calitatea, si de ce nu, propun sa-l asculte pe Srb si sa-i ofere unul la 2645 de euro FTVA.
    E prea mult?

  12. Cu huse de doi lei așa se întâmpla mai ales cele de așa zis Silicon care se lipește de telefon iar in momentul in care scoți husa se desprinde și vopsea, am husa Evo Elite Tech21 și se păstrează impecabil și telefonul și husa plus ca oferă o protecție excelenta la căzături dar nu costa 2 lei ci 50€

  13. Inca nu a sarit vopseaua ofera si tu mai mult, ma asteptam sa-l cumperi fara sa mai negociezi, chiar ma asteptam sa oferi mai mult decat cere Apple.
    M-ai dezamagit!

  14. Și eu mă plâng de problema oxidarii aluminiului de pe 6s. Atât pe margini cat și pe spate. Să nu mai zic că unde e scrisul,e praf din unele unghiuri.

  15. la 50 de euro/husa…e clar ca au investit mai mult decat Apple in procesul de vopsire/buc.
    Tot comparati Iphone cu bolizi care mai de care, dar de ce asa departe, lipeste un colant pe o…Dacie si dupa 2 ani de ploi, zapada si temperaturi extreme da-l jos, ia vezi se ia si vopseaua?

  16. Asta nu e scuza , hai sa fim serioși, probabil nici copiile chinezești de iPhone 7 nu au problema asta. A incercat Apple să pună X straturi și N tratamente și au gafat-o in loc sa meargă la sigur

  17. Trebuie sa recunoastem ca au dat cu mucii-n fasole, atat, nu trebuie sa le acoperim gafa prin huse de sute de euro sau sa dam cu utilizatorul de pamant ca si-a luat si cheile cu el chiar nu trebuie sa ai grija cheile pe stanga, bibeloul pe dreapta…asta, valabil pentru absolut toti producatorii indiferent de logo!
    Nu le cerem o rezistenta extrema ci una de baza, de bun simt la banii care-i cer, nimic mai mult, prea ne iau de ulii atrasi de stralucitor, uneori fiind doar un ciob.

  18. 6s 64gb space gray ( baterie schimbata prin program Apple) cel mai bun pentru mine. Avand in vedere ca diferente majore de performante nu sunt, spatiu de stocare este destul, acelasi design de cel putin 3 ani, vopseaua nu sare de pe el etc. Clar nu se merita achizitia (pentru putina vopsea) decat daca ai un model de cel putin 3, 4 ani vechime sau daca da esti fan boy si nu ai o problema in a arunca cu banii in fiecare an.

    Sunt utilizator de la primul iPhone al produselor apple si anul asta e primul an in care am decis ca nu se merita sa imi dau 6S si sa mai dau si dif de bani, pentru ce?

    Pana nu va veni apple cu ceva care chiar sa aduca plus valoare din toate punctele de vedere in raport cu pretul pe masura o sa le schimb o data la 3, 4 ani si eu. Sunt “mic” dar constient ca la nivel mondial mai sunt destui care nu vad beneficiile trecerii la ultimul model si uite asa poate Apple isi va mai schimba pozitia dominanta in raport cu utilizatorul si va mai pleca urechea si catre acesta.

  19. Interesant ca pe 7+ matte black nu am problema asta. Il am de 4 luni deja si inca arata foarte bine. Ce-i drept cand il bag in buzunar de exemplu incerc sa nu il bag cu chei, monede sau orice altceva l-ar putea deteriora. Nu stiu ce faceti voi cu telefoanele de va sare vopseaua.

  20. Jalnic!!dai o caruta de bani pe el si calitate din ce in ce mai proasta!am fost fan apple dar sincer bani aruncati in vant!am trecut pe smartphonuri gen one plus 3t le eco oppo xiaomi zte si sunt mai mult decat multumit de pret si cam ceea ce ofera este peste iphone in momentul de fata

  21. Detin un i7 negru mat. Nicio problema pana acum dpdv al design ului, dar cateodata se supraincalzeste de la redarea unei melodii…

  22. corect iubita, dar nu e posibil ca V.P. sa se bucure de problemele iPhone mai tare ca unul care nu a pus mana niciodata pe iPhone. el ca “utilizator de iPhone” ar trebui sa isi exprime punctul de vedere la problema existenta insa el, haterul, in fiecare coment scrie ceva de genul: “eh si apple are probleme, nici apple nu e mai breaza”…etc. orice produs va avea candva probleme, nimic nu e perfect….sau mai marea majoritate a produselor de acest gen ies pe poarta fabricii cu probleme.

  23. Eu am ip 7 mat si sincer nu sare vopseaua dar se fac zgarieturi fine pe ele destul de usor adica de la praf sau de la pantaloni etc dar in rest functioneaza perfect

  24. De obicei apple are probleme cu primele loturi lansate…dar vad ca de vreo doi ani e altfel! Au mai putine probleme cu primele loturi si kile de probleme la urmatoarele loturi. (6, 6s ecran baterii). Sunt sigur ca si cu iphone 7 negru mat exista doar un lot cu vopseaua proasta. Nu avem nici un caz pana acum in Appstore Ams sau din Haga.

  25. Asta nu înseamnă că nu are dreptate. El are verticalitate și spune ceea ce observă.
    Srb în schimb, iTurd, Tam-Bourinul, par și mini-millian vă bucurați ca cimpanzeii când Samsung are orice problemă.

  26. pai NU are dreptate, el scrie: “Acuma asteptam sa vedem bateria lui iPhone 7”. deci….ca un troll undercover asteapta cu nerabdare sa mai apara probleme pe ici pe colo la iPhone 7 ca sa poata sa “rada” si sa spuna: “na vezi ca iPhonul e de cacao, eu am zis”.
    tu si alti utilizatori de android va spuneti pareriile si e ok, dar la el se observa ca e un robotel verde care incearca sa ne duca cu zaharelul ca el foloseste produse apple.

  27. Gold, Rose Gold și Silver nu pățesc asta pentru că ăla e pigmentul aluminiului. Doar la Black și Jet Black se folosește vopsea.
    Aceeași problemă a fost și cu aluminiul vopsit de la iPhone 5. De asta a apărut Space Grey, care era un alt pigment de aluminiu, deci fără vopsea.
    Acum s-or fi gândit că aluminiul 7000 ține mai bine vopseaua. Se pare că nu. Rămâne aceeași problemă, aluminiul nu poate fi vopsit durabil fără strat protector (de lac, vezi Jet Black).

  28. si la space grey am auzit ca au fost probleme…si la gold…deci??
    singura culoare ramane silver ce nu trebuie “amenajata” la fel ca si celelalte.La masini se poate si fara lac si fara sa sara vopseaua

  29. O problemă este. Aluminiul 7000 are mai mult zinc și Magneziu în el, iar asta îl face mai puțin rezistent la coroziune. Unii oameni au mâinile transpirate, iar unii oameni au transpirația mai acidă decât alții. Un om cu mâinile transpirate mereu, dar și cu transpirația acidă, poate, în timp lung de utilizare, coroda aluminiul ăsta.

  30. La masini nu avem probleme..eu nu am probleme la negru mat,eu zic totusi majoritatea au fost “atinse”. Ca sa nu mai zic ca la masini deja de timp bun exista vopseaua mata care nu se “decojeste” si nu este lacuita.In principiu la mercedes vopseaua este ceruita si din aceasta cauza rezista mai bine fata de alte marci precum vw,volvo,renault etc.
    Cum ai zis si tu “in timp lung de utilizare”, aici clar nu este cazul.

  31. Apple tocmai a lansat noua culoare black cu picatele arginti ??? A si anuntat cum va rezolva problema aceasta. Le va trimite utilizatorilor o sticluta de vopsea si o pensula. ???