Iata profitul Huawei, Vivo si Oppo in T4 2016

Acum cateva zile v-am spus ca Apple a incasat de una singura 91% din intregul profit al producatorilor de smartphone-uri in T4 2016, procentul fiind unul impresionant. Diverse companii de analiza a pietei smartphone au oferit cifre privind profitul producatorilor, iar mai jos puteti vedea un grafic facut de catre cei de la Strategy Analytics.

Conform acestora, competitorii companiei Apple au avut profit extrem de mic in comparatie cu cei de la Apple, insa macar au facut profit in aceasta piata. Putti vedea ca Huawei, Vivo si Oppo au facut fiecare cate 200 de milioane de dolari in profit din vanzarea de smartphone-uri in T4 2016, de 40 de ori mai putin decat compania Apple in aceeasi perioada.

Diferenta dintre cei de la Apple si competitori este enorma, daca ne gandim ca diferenta in vanzari nu este chiar atat de mare intre aceste companii. Toti cei 3 producatori sunt din China si au inregistrat cresteri substantiale ale vanzarilor de smartphone-uri in ultimii 2 ani, insa nu reusesc sa si genereze profit pe masura din vanzarea de smartphone-uri.

Cei de la Apple par sa fi gasit “reteta succesului” in ceea ce priveste cresterea profitului pentru piata smartphone, asa ca Apple inca se mentine in top din acest punct de vedere. Cat va dura pana cand competitorii sai ar putea-o ajunge din urma este greu de spus, insa concurenta dintre ei este benefica pentru Apple, chiar daca vanzarile iPhone vor stagna.

apple-profit-huawei