Prima Pagina Intel Procesoarele Intel de generatia 8 aduc un spor infim in performante

Procesoarele Intel de generatia 8 aduc un spor infim in performante

Procesorele Intel de generatia 8, care vor fi lansate in cea de-a doua jumatate a anului 2017, vor aduce un spor infim in performante, conform celor de la Intel. Pentru al patrulea an la rand, cei de la Intel vor produce aceste procesoare folosind un proces de fabricatie de 14nm si vor oferi un spor in performante de doar 15% fata de generatia anterioara.

Aceasta crestere a performantelor va fi practic insesizabila in utilizarea de zi cuzi, astfel ca probabil procesoarele Intel de generatia 8 nu vor fi chiar atat de apreciate. Cei de la Intel avertizasera ca zilele imbunatatirilor majore ale performantelor au disparut si ca actualizarile vor fi mici din acest punct de vedere, atentia fiind indreptata spre alte caracteristici.

Mai exact, procesoarele Intel de generatia 8 vor imbunatati si mai mult consumul de energie pentru a creste autonomia laptop-urilor care vor utiliza aceste componente. Cei de la Intel fac un sacrificiu pe partea de performante pentru a se concentra pe autonomie, deci teoretic ar trebui sa avem parte macar de o schimbare buna pe aceasta parte.

Intel are in dezvoltare un proces de fabricatie de 10nm pentru procesoare, insa primele care vor beneficia de el vor fi procesoarele pentru servere. Probabil linia Xeon va fi fabricata la un moment dat folosind procesoare produse cu un proces de fabricatie de 10nm, deci consumatorii de rand vor avea mult de asteptat pentru lansarea lor.

intel-kaby-lake-performante

 • Srb Srb

  pt laptopuri da este mai importanta autonomia decat performanta..dar pt cpu desktop sa fie invers

 • rbt

  Se pare ca nu mai vin cu îmbunătări majore cum se spera și ziceau ca vor trece la 10nm dar ce rost are sa se grăbească când sunt lideri de piața si nimeni nu vine cu ceva mai bun ca ei sa ii oblige sa scoată e logic rămân la același proces de fabricație 4 ani la rând spor de performanța zic ei prin mărirea frecvetelor tactate la procesor și zic ca e generație noua

 • IsmailVely

  Fara inovatie daca AMD e mort!!! Poate cu noile AMD ZEN sa le forteze mana?

 • rbt

  Amd ul a fost ce e azi Intel și tot la fel sa culcat pe ideea asta ca sunt lideri de piața sper sa nu facă și Intel așa dar problema aici e ca nu e concurenta

 • esra2013

  Stați liniștiti ca îi trezesc cei de la AMD cu noile procesoare ZEN

 • esra2013

  Exista un zvon precum cei de la amd vor scoate anul asta un CPU din seria Zen cu 8 nuclee din care rezulta 16 fire de calcul ,tehnologie pe 12 nm ,un consum de 75w TPU , 4 canale pentru ram ddr4 ,USB 3.1 gen. 2 , pcie-x x16 v4 , 3.7Ghz max 4.2Ghz turbo auto! La doar 300$
  Dacă cele spuse se adeveresc …

 • Flash

  lol, 15% e imens !

 • romulus

  Eu m-as multumi si cu un intel i7-6950 extreme 10 nuclee

 • IsmailVely

  @romulus la ce bani ai fi tu multumit sa achizitionezi i7-6950?

 • Viorel Predatorul

  AMD nu a fost niciodată lider pe piața microprocesoarelor. Intel a fost mereu înaintea lor, atât la performanțe cât și la cotă de piață.

 • IsmailVely

  @Viorel Predatorul nu stiu cati ani ai ,dar a fost o vreme cand AMD a îngenuncheat Intel prin procesoarele Athlon x2 în timp ce Intel ave porcariile de Pentium D dual core!

 • bogdan

  @ismailvely. Subscriu!!

 • Viorel Cristea

  “Procesorele Intel”
  “utilizarea de zi cuzi”