Procesoarele Intel de generatia 8 aduc un spor infim in performante

13

Procesorele Intel de generatia 8, care vor fi lansate in cea de-a doua jumatate a anului 2017, vor aduce un spor infim in performante, conform celor de la Intel. Pentru al patrulea an la rand, cei de la Intel vor produce aceste procesoare folosind un proces de fabricatie de 14nm si vor oferi un spor in performante de doar 15% fata de generatia anterioara.

Aceasta crestere a performantelor va fi practic insesizabila in utilizarea de zi cuzi, astfel ca probabil procesoarele Intel de generatia 8 nu vor fi chiar atat de apreciate. Cei de la Intel avertizasera ca zilele imbunatatirilor majore ale performantelor au disparut si ca actualizarile vor fi mici din acest punct de vedere, atentia fiind indreptata spre alte caracteristici.

Mai exact, procesoarele Intel de generatia 8 vor imbunatati si mai mult consumul de energie pentru a creste autonomia laptop-urilor care vor utiliza aceste componente. Cei de la Intel fac un sacrificiu pe partea de performante pentru a se concentra pe autonomie, deci teoretic ar trebui sa avem parte macar de o schimbare buna pe aceasta parte.

Intel are in dezvoltare un proces de fabricatie de 10nm pentru procesoare, insa primele care vor beneficia de el vor fi procesoarele pentru servere. Probabil linia Xeon va fi fabricata la un moment dat folosind procesoare produse cu un proces de fabricatie de 10nm, deci consumatorii de rand vor avea mult de asteptat pentru lansarea lor.

intel-kaby-lake-performante