Apple confirma indirect zvonurile iPhone 8

Compania Apple a confirmat indirect astazi zvonurile privind implementarea unui sistem de incarcare wireless in iPhone 8. Mai exact, cei din Cupertino fac acum parte din Wireless Power Consortium, o organizatie a carei menire este de a stabili standardele pentru dezvoltarea sistemelor de incarcare fara fir pentru produse electronice.

Vorbim despre un grup format din multi producatori de smartphone-uri si tablete, prezenta celor de la Apple sugerand faptul ca iPhone 8 va avea aceasta tehnologie. Apple evita intotdeauna sa se inscrie in grupuri pentru tehnologii care nu sunt implementate in produsele sale, dar asta pana cand integreaza, sau urmeaza sa integreze acele tehnologii.

Cel mai recent zvon privind implementarea unui sistem de incarcare wireless in iPhone 8 sugereaza faptul ca un pad de incarcare va fi necesar. Apple ar intentiona sa ofere incarcare prin inductie in baza sistemului Qi, deci orice fel de pad de incarcare va putea incarca iPhone 8, insa nu orbim despre incarcare la distanta, din pacate.

Desi putini sunt increzatori in posibilitatea ca iPhone 8 sa aiba un sistem de incarcare prin inductie, realitatea este ca tehnologia va fi implementata. Cei de la Apple au asteptat foarte mult pentru a integra un asemenea sistem in propriile produse, dar anul acesta o vor face si iPhone 8 va avea un sistem de incarcare prin inductie, care va fi mai rapid decat cel standard.

“The success of wireless charging adoption from Apple’s competitors is something that Apple can no longer ignore. IHS Technology consumer survey data shows over 90% of consumers want wireless charging on their next device.”

iphone 8 incarcare inductie apple