Iata cat plateste Apple pentru ecranele OLED pentru iPhone 8

Apple a contractat Samsung pentru a fabrica ecrane OLED dedicate iPhone 8 si se pare ca ar fi semnat deja contractul de achizitie cu cei de la Samsung. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Apple ar fi comandat 60 de milioane de panouri OLED de la compania Samsung, iar valoarea lor totala ar fi de 4.3 miliarde de dolari.

Separat de comanda de acum, anul trecut Apple a comandat alte 100 de milioane de panouri OLED, iar valoarea acestora ar fi de peste 7 miliarde de dolari. Numarul de ecrane OLED pentru iPhone 8 va influenta direct si productia finala de terminale pe care compania Apple o va avea, asa ca Samsung poate castiga multi bani din parteneriat.

Daca ar fi sa facem un scurt calcul, aflam ca Apple va plati aproximativ 70 de dolari pentru fiecare panou OLED folosit pentru a crea ecrane dedicate iPhone 8. Samsung este principalul producator de ecrane OLED pentru smartphone-uri, iar parteneriatul cu Apple ar putea afecta productia pentru alti producatori de smartphone-uri, sau chiar pe cea proprie.

Samsung este si un partener traditional al Apple, fabricand atat chip-uri dedicate iPhone, iPad, sau iPod Touch, cat si ecrane LCD. In ultimii ani Apple a tot incercat sa-si reduca dependenta de Samsung, insa pentru iPhone 8 se pare ca va fi din nou obligata sa astepte livrarile coreenilor pentru a-si putea fabrica dispozitivele pentru vara, sau toamna.

“Samsung, a subsidiary of Samsung Electronics, has won a fresh deal with Apple to supply an additional 60 million units of organic light-emitting diode panels, worth of 5 trillion won (US$4.3 billion), for the next-generation iPhone, according to news reports on Feb. 13. The new deal comes after the Korean display maker struck a deal last year supplying 100 million OLED display panels for the upcoming iPhone 8, the first iPhone to adopt an OLED screen, which is widely rumored to be launched in September this year. 

iphone 8 oled samsung apple