Apple sponsorizeaza o conferinta pentru securitate informatica

Compania Apple sponsorizeaza, pentru prima oara intr-o perioada lunga de timp, o conferinta pentru securitate informatica, ce este in desfasurare in San Francisco. Avand denumirea BSides, aceasta conferinta le ofera expertilor in securitate informatica posibilitatea de a se intalni si discuta despre moduri in care aceasta poate fi imbunatatita.

Nu se stie cati bani ofera cei de la Apple pentru descoperirea de vulnerabilitati, insa organizatorii au dat de inteles ca suma in sine nu ar fi foarte mare. In ciuda acestui lucru, simplul fapt ca Apple sponsorizeaza evenimentul este un gest care acorda credibilitate pentru conferinte si ar putea duce la alte sponsorizari similare in viitor.

Conferintele BSides se desfasoara incepand de astazi si pana in cursul zilei de maine, o varietate de prezentari urmand a avea loc pentru cei prezenti. Ce fel de prezenta va avea Apple acolo este greu de spus, insa vor exista cel mai probabil cativa ingineri ai companiei care vor urmari cu atentie discutiile pentru a invata eventuale noi metode de a creste securitatea produselor Apple.

In ultimii ani, cei din Cupertino au inceput sa puna un accent din ce in ce mai mare pe securitatea produselor pe care le ofera, asa ca sponsorizarea unor evenimente de acest gen nu este surprinzatoare.

“BSides SF is a non-profit organization designed to advance the body of Information Security knowledge, by providing an annual, two day, open forum for discussion and debate for security engineers and their affiliates. We produce a conference that is a source of education, collaboration, and continued conversation for information technologists and those associated with this field. The technical and academic presentations at BSides SF are given in the spirit of peer review and advanced knowledge dissemination. This allows the field of Information Security to grow in breadth and depth, and continue in its pursuit of highly advanced scientifically based knowledge.”

bsides sponsor apple