Apple dezvolta o tastatura inteligenta cu taste pentru Siri si emoji

Compania Apple are in dezvoltare o noua versiune a Smart Keyboard, aceasta avand o serie de taste speciale pentru anumite functii utile ale iOS. Mai exact, noua Smart Keyboard are taste speciale care le permit utilizatorilor sa activeze Siri foarte rapid, sa acceseze lista de caractere emoji, sau sa partajeze rapid orice fel de continut.

Noua Smart Keyboard este prezentata intr-un brevet de inventie inregistrat recent celor din Cupertino, deci totul este deocamdata doar in dezvoltare. Toate aceste butoane vor accesa functii pentru care ar trebui in mod normal sa cautam prin iOS pentru a le activa, iar Smart Keyboard in versiunea a doua ar trebui sa ne usureze interactiunea cu iPad Pro.

Separat de aceste taste, noua Smart Keyboard are un buton special care ar permite inclusiv accesarea Spotlight fara a mai face vreo glisare pe ecran. Apple pune foate mare accent pe functiile pe care le ofera sistemul Spotlight, asa ca utilizatorii pot cauta foarte rapid informatii din terminalele lor printr-o simpla apasare de buton.

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata aceasta Smart Keyboard in viziunea celor de la Apple, insa produsul final ar putea fi putin diferit. Desigur ca nu exista siguranta ca Apple va lansa vreodata aceasta Smart Keyboard, asa ca ramane de vazut care vor fi in final planurile celor din Cupertino pentru noi cand vor lansa noua iPad Pro.

“A device detects a plurality of discrete inputs that includes a first input followed by a second input. In response to detecting the plurality of discrete inputs, the device performs a sequence of operations that includes a first operation that corresponds to the first input followed by a second operation that corresponds to the second input.”

smart keyboard 2 ipad pro