Prima Pagina masini Jaguar le permite soferilor sa-si plateasca carburantul fara a cobora din masina

Jaguar le permite soferilor sa-si plateasca carburantul fara a cobora din masina

Jaguar a lansat astazi primul sistem de plati mobile pentru carburant care le permite soferilor sa plateasca la benzinarii fara a mai cobora din masina. Sistemul de plati mobile este compatibil cu Apple Pay, deci chiar si utilizatorii produselor Apple se pot folosi de el in momentul in care viziteaza o benzinarie pentru a-si alimenta masina.

Jaguar a lansat sistemul in parteneriat cu cei de la Shell si deocamdata doar in Marea Britanie, insa el va fi disponibil inclusiv in alte tari in viitor. Soferii vor putea folosi sistemul de infotainment al masinii pentru a alege cantitatea de carburant de care au nevoie, dar si metoda de plata, Paypal, Apple Pay si Android Pay numarandu-se printre ele.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza intregul sistem, iar in momentul de fata doar modelele 2018 ale Jaguar F-PACE, XE si XF au tehnologia implementata. Ideea pentru aceste sisteme are la baza faptul ca soferii masinilor Jaguar nu vor mai efectua plati la pompe pentru carburant folosind cardurile bancare si o vor face direct din masina.

Ideea celor de la Jaguar este extrem de interesanta si cu siguranta va “prinde” la soferii putinelor modele de automobile Jaguar care vor beneficia de el.

“Rather than using a card at the pump, or waiting in the service station, owners who install the Shell app can simply drive up to any pump at a Shell service station (initially in the UK and then globally) and use the vehicle’s touchscreen to select how much fuel they require and securely pay using PayPal® or Apple Pay®. Android Pay™ will be added later in 2017.”

 • Srb Srb

  Off pana ajunge asa ceva si la noi…deja jaguar da startul si posibil si ceilalti sa il urmeze. Fara cozi etc pac pac si esti pe drum

 • rbt

  Problema cu Apple pay e ca poți plăti pana la 30£ cu el și modelul la mașina e 2016 nu 18 cred

 • virus_cz

  Sistem asemanator are Shell nu cu Apple Pay dar cu matrix code Scan si pay

 • andrei…

  Da si cine le baga carburant ? Ca nu e ca la noi sa iti bage angajatu din benzinarie:) oricum tre sa te dai jos..

 • virus_cz

  La noi da :), la shell ii angajat care baga carburant, scoti mobilu faci scan si platesti. Fara sa parasesti masina 🙂

 • Flash

  * coborî

 • Viorel Predatorul

  Prin alte tari, sunt statii expres, unde nu exista casier(a). Opresti in dreptul statiei de alimentare, bagi cardul si PINul, alimentezi, dupa care poti pleca linistit: ti se debiteaza de pe card suma de care ai alimentat.
  Sistemul propus de Jaguar este interesant, dar nu pot spune ca ma da pe spate, pentru ca economisesc doar cateva secunde din timpul petrecut la alimentare (cat bag cardul si PINul).

 • Olimpiu

  Urmeaza alimentarea din mers (era sa zic din zbor), apoi masina care va sti singura unde sa mearga, nici nu trebuie sa te urci in ea.

 • paladine

  pai si ce este asa de inovativ intr-un final? Nu zic ca nu este util dar este mai mult praf in ochi decat inovatie. Exista de ceva timp si posbilitatea sa treci cardul pe langa aparat si nu bagi pinul la sume pana in 20 EUR daca imi amintesc bine. Chestia asta are sens daca are cine sa iti puna benzina in rezervor.

 • RaduD

  Inovator, ca inovativ e “importat” direct din engleza..No offence..!