Jaguar le permite soferilor sa-si plateasca carburantul fara a cobora din masina

Jaguar a lansat astazi primul sistem de plati mobile pentru carburant care le permite soferilor sa plateasca la benzinarii fara a mai cobora din masina. Sistemul de plati mobile este compatibil cu Apple Pay, deci chiar si utilizatorii produselor Apple se pot folosi de el in momentul in care viziteaza o benzinarie pentru a-si alimenta masina.

Jaguar a lansat sistemul in parteneriat cu cei de la Shell si deocamdata doar in Marea Britanie, insa el va fi disponibil inclusiv in alte tari in viitor. Soferii vor putea folosi sistemul de infotainment al masinii pentru a alege cantitatea de carburant de care au nevoie, dar si metoda de plata, Paypal, Apple Pay si Android Pay numarandu-se printre ele.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza intregul sistem, iar in momentul de fata doar modelele 2018 ale Jaguar F-PACE, XE si XF au tehnologia implementata. Ideea pentru aceste sisteme are la baza faptul ca soferii masinilor Jaguar nu vor mai efectua plati la pompe pentru carburant folosind cardurile bancare si o vor face direct din masina.

Ideea celor de la Jaguar este extrem de interesanta si cu siguranta va “prinde” la soferii putinelor modele de automobile Jaguar care vor beneficia de el.

“Rather than using a card at the pump, or waiting in the service station, owners who install the Shell app can simply drive up to any pump at a Shell service station (initially in the UK and then globally) and use the vehicle’s touchscreen to select how much fuel they require and securely pay using PayPal® or Apple Pay®. Android Pay™ will be added later in 2017.”