Facebook – schimbare care distruge aplicatia pentru iPhone

Facebook va activa redarea automata a clipurilor video cu sunet in News Feed printr-o actualizare ce urmeaza sa fie lansata in curand.

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri o schimbare menita sa distruga intr-o buna masura experienta de folosire a aplicatiei pentru iPhone, iPad si iPod Touch. Mai exact, vorbim despre faptul ca acum clipurile video redate in Facebook News Feed nu doar ca vor porni automat, ci vor avea si sunetul activat automat in momentul in care pornesc.

Facebook face aceasta schimbare pentru a convinge utilizatorii sa vizualizeze mai mult continut video in aplicatia pentru iDevice-urile noastre. Sunetul pentru clipurile video vizibile in News Feed-ul Facebook va fi activat automat daca nu avem terminalele setate pe mut, sau daca nu am dezactivat sunetul pentru video in Facebook in prealabil.

Desigur ca in urmatoarea actualizare a aplicatiei cei de la Facebook vor activa automat sunetele pentru clipuri video si va trebui sa le oprim din nou manual. Desi daca apar clipuri video in aplicatia Facebook, ele vor porni automat, in cazul in care in acel moment ruleaza muzica dintr-o alta aplicatie, ea nu va fi oprita de catre cea Facebook.

Facebook – schimbare care distruge aplicatia pentru iPhone

Totusi, multi utilizatori vor folosi aplicatia Facebook fara sa isi dea seama ca la un scroll prin News Feed ar putea declansa pornirea unor clipuri video pe care poate nu doresc sa le redea. Problema este si mai mare pentru ca aplicatia Facebook va genera trafic de internet inutil in momentul folosirii daca redarea clipurilor video se va face automat.

Desigur ca celor de la Facebook le pasa prea putin de utilizatori, trafic si alte lucruri de genul asta, dorinta lor fiind doar de a depasi Facebook ca si platforma video. In aceasta idee, Facebook va face tot ceea ce poate pentru a baga clipurile video pe gatul utilizatorilor care nu doresc sa le vada, indiferent daca asta strica experienta aplicatiei.

“Well a few years ago when we started autoplay it was very new to people. Now they’re pretty conscious. We’re going to honor the sound settings on your phone. If sound is on your phone, we’ll default to sound on rather than off. You can turn off the autoplay sound feature in settings.”

In aplicatia Facebook va exista o noua optiune care va permite dezactivarea sunetului pentru clipurile video care vor porni in News Feed, ea urmand a fi disponibila in meniul de setari. Desigur ca lumea va trebui sa o caute in aplicatia Facebook abia dupa ce va realiza ca diverse clipuri video pornesc singure, dar Facebook isi asuma toate criticile.

facebook sunet clipuri video