iPhone 8 – Apple cumpara ecrane OLED din China

iPhone 8 ar putea avea ecrane flexibile furnizate inclusiv de catre cei de la BOE, China, pentru ca Samsung nu poate acoperi necesarul Apple.

iPhone 8 urmeaza sa aiba ecrane OLED flexibile fabricate de catre o companie chinezeasca numita BOE, compania Apple fiind in discutii cu ea privind o posibila colaborare. Daca Apple ar decide sa contracteze BOE pentru iPhone 8, atunci am vorbi despre prima companie din afara Japoniei sau a Coreei de Sud care va furniza ecrane pentru un terminal iPhone.

In momentul de fata cei de la Apple testeaza prototipuri de ecrane flexibile OLED pentru iPhone 8 primite de la BOE, urmand ca mai apoi sa decida daca le va folosi. Initiativa Apple de la cumpara ecrane pentru iPhone 8 de la BOE are la baza faptul ca nu-si poate acoperi necesarul pentru productie doar cu unitatile furnizate de catre Samsung.

In momentul de fata cei de la BOE investesc in doua fabrici pentru a produce ecrane OLED, asa ca probabil productia initial pentru iPhone 8 va fi foarte mica. Daca BOE va fi furnizor de ecrane pentru iPhone 8, atunci va livra doar un numar mic de unitati si se va concentra in principal pe furnizarea de ecrane pentru viitoarele modele ale iPhone produse de Apple.

iPhone 8 – Apple cumpara ecrane OLED din China

Din moment ce BOE livreaza catre Apple prototipuri de ecrane OLED flexibile, este clar ca exista o intentie de a intra in lantul de distributie pentru fabricarea iPhone 8. Niciuna dintre cele doua fabrici aflate acum in constructie, in baza unei investitii de 14.5 miliarde de dolari, nu va incepe productia suficient de repede pentru a acoperi lansarea iPhone 8.

In aceasta idee, BOE se bazeaza cel mai probabil pe alte linii de productie pentru ecrane OLED ce vor fi dedicate iPhone 8, deci productia sa va fi infima in comparatie cu cea a Samsung. In ciuda acestui lucru, iPhone 8 ar putea beneficia de ecrane OLED flexibile de la BOE, dar in cantitati mult mai mici decat si-ar fi dori cei de la Apple.

“Apple is in discussions with China’s BOE Technology Group to supply next-generation displays for future iPhones, a key component that’s being provided by a Samsung Electronics unit. Apple’s been testing BOE’s active-matrix organic light-emitting diode screens for months but hasn’t decided if it’ll add the Chinese company to its roster of suppliers.”

Acum inainte sa va ganditi ca aceste ecrane flexibile vor duce la lansarea unui iPhone 8 flexibil, ei bine ele vor fi doar curbate spre marginile exterioare si nimic mai mult.

iphone 8 oled flexibil china