Prima Pagina Apple Apple este unanim declarata lidera pe piata smartphone in T4 2016

Apple este unanim declarata lidera pe piata smartphone in T4 2016

15

In urma unui T4 2016 cu vanzari record pe piata smartphone, compania Apple a fost in mod unanim declarata drept lider global in acest segment. Cu 77.8 milioane de terminale iPhone vandute in T4 2016, conform documentatiei oficiale ale Apple, cei din Cupertino au depasit cu aproximativ 1 milion de unitati vanzarile Samsung in aceeasi perioada.

Mai toate agentiile specializate pe analizarea pietelor globale ale terminalelor mobile spun ca Samsung a vandut aproximativ 76 de milioane de smartphone-uri in T4 2016. Fara date oficiale de la coreeni, nu ne ramane decat sa-i credem pe analisti, iar asa Samsung este plasata sub compania Apple in vanzarile de smartphone-uri, desi diferenta ar putea fi mai mare.

Totusi, in T4 2016 Apple a recucerit titlul de cel mai mare vanzator de smartphone-uri pentru prima oara in foarte multi ani, iar asta desi nu se astepta mai nimeni. Esecul Galaxy Note 7 i-a permis companiei Apple sa intreaca Samsung in vanzari in T4 2016, asa ca viitorul se anunta a fi extrem de interesant pentru cei din Cupertino, in ciuda unui 2016 nu foarte bun.

Este greu de spus cand va mai intrece Apple compania Samsung in vanzarile de smartphone-uri, insa T4 2017 ar putea fi urmatorul fiscal. In restul anului Samsung vinde mai mult pentru ca vasta majoritate a smartphone-urilor sale sunt mai ieftine decat iPhone, deci genereaza vanzari mai mari, iar asa este intrecuta Apple.

apple lider piata smartphone