Apple nu va produce iPhone in SUA prea curand

Compania Apple nu intentioneaza sa produca terminale iPhone prea curand in SUA, iar asta in ciuda faptului ca presedintele Donald Trump incearca sa-i forteze mana sa faca acest lucru. Intr-un interviu recent, vicepresedintele diviziei financiare din cadrul Apple, Luca Maestri, a dat de inteles ca Apple a facut si face suficient de multe eforturi pentru economia americana.

Mai exact, Maestri aduce in discutie cele 2 milioane de locuri de munca pe care Apple le-a creat indirect in comunitatea dezvoltatorilor de aplicatii. Cei de la Apple sustin de doi ani ca AppStore a creat milioane de locuri de munca in diverse tari de pe planeta, SUA fiind cea carea beneficiat cel mai mult de pe urma magazinului de aplicatii pentru produsele Apple.

Separat de locurile de munca pe care Apple le-a creat indirect pentru dezvoltatorii de aplicatii, compania se lauda si cu taxele platite in ultimii 10 ani in SUA. Apple se lauda pe unde poate ca este cel mai mare platitor de taxe de pe planeta, iar acest lucru nu a fost pana acum contrazis de vreun guvern, asa ca ramane sa vedem cine o va face.

Donald Trump ar vrea ca Apple sa produca terminale iPhone in SUA pentru a crea mai multe locuri de munca, in ciuda faptului ca pretul de vanzare al produselor ar putea creste simtitor. Desi cei de la Foxconn iau in calcul constructia unei fabrici in SUA, e putin probabil ca acest lucru sa se intample pentru a produce terminale iPhone.

“One of the points that we are making in Washington is the fact that we have been a very large contributor to the US economy during the last decade. We made billions of investments in the United States. In the last 10 years, we created about 2 million jobs in this country — in the developer community in our retail stores in our call centers and through the supplier chain.”

apple fabrica sua