Cat curent consuma incarcatorul de iPhone uitat in priza ?

Daca va intrebati cat curent consuma incarcatorul unui iPhone lasat aiurea in priza, desi nu este folosit, ei bine acest articol are menirea de a va lamuri. Probabil multi dintre voi va lasati incarcatoarele in priza chiar si dupa ce terminalele se incarca si probabil stiati deja ca ele continua sa consume curent, desi nu sunt folosite pentru a face incarcarea.

Conform unor teste facute cu un aparat menit de a masura cantitatea de curent electric consumat de catre un incarcator lasat fara rost in priza, vorbim despre 1.5 KW pe an. Da, ati citit bine, un incarcator de iPhone lasat in priza fara rost va consuma doar 1.5 KW pe an, sau 130 W pe luna, costul total fiind de aproximativ 80 de bani.

Suma este una foarte mica si in baza asta nici macar nu merita sa va obositi sa mai scoateti incarcatoarele din priza atunci cand terminati de incarcat terminalele voastre iPhone. Desigur ca exista mai multa siguranta pentru voi daca scoateti incarcatoarele din priza in momentul in care terminati de incarcat terminalele iPhone, dar asta tine de fiecare in parte.

Daca aveti mai multe incarcatoare pentru iPhone in casa si le lasati constant in priza, puteti multiplica aceasta suma, ea fiind mai mare in cazul incarcatoarelor de tablete. Incarcatoarele celorlalte tipuri de smartphone-uri ar trebui sa consume cam aceeasi cantitate de energie cand sunt lasate fara rost in priza, deci nu trebuie sa va faceti griji.

iphone incarcare curent electric cost

7 COMENTARII

  1. Chiar tot ce e Apple e “the best ???”. Hai sa facă Zaone un articol pe tema asta. Eu dau primul răspuns: nu, nu este. Haideți sa fim realiști !!! Pe când articolul … ???