WhatsApp lanseaza functia Stories pe iPhone

WhatsApp a anuntat astazi o noua functie numita stories, care inlocuieste functia status pe terminalele iPhone ale utilizatorilor.

WhatsApp, cea mai folosita aplicatie pentru mesagerie text, foto si video de pe planeta, va avea incepand de astazi o noua functie Stories integrata. Vorbim despre o noua aplicatie a companiei Facebook care are implementata o functie Stories, WhatsApp aducand-o pentru peste 1 miliard de utilizatori de pe intreaga planeta.

Noua functie Stories este legata de cea pentru schimbarea statusului aplicatiei WhatsApp, vechea metoda fiind inlocuita complet de catre compania americana. Mai exact, incepand cu noua actualizare pentru aplicatia WhatsApp, nu vom mai putea stabili un status, ci vom putea publica doar continut multimedia care este vizibil timp de 24 de ore.

Mai exact, functia Stories pentru WhatsApp ne permite sa cream un colaj foto-video cu text care este vizibil timp de 24 de ore pentru prieteni inainte de a disparea. Exact aceeasi functie Stories este oferita pentru Instagram, Facebook Messenger, iar acum WhatsApp, toate aceste aplicatii ale Facebook furand functia de la Snapchat, care o are de ani de zile.

WhatsApp lanseaza functia Stories pe iPhone

Spre deosebire de alte aplicatii care au functia Stories, WhatsApp va permite inclusiv partajarea de imagini animate de tip GIF, iar asta este o noutate interesanta. Mai mult decat atat, toate povestile WhatsApp sunt criptate, deci teoretic dupa 24 de ore ele ar trebui sa dispara complet, fara ca WhatsApp, sau altcineva, sa le poata recupera.

Clipurile video pentru functia Stories a WhatsApp pot avea maxim 45 de secunde, in loc de 10 precum la alte aplicatii, limite pentru poze nefiind disponibile. Cu aceasta noua functie, WhatsApp se transforma dintr-o simpla aplicatie de mesagerie intr-una ce va deveni intr-un viitor nu foarte indepartat, o retea de socializare, asa cum ar vrea Facebook.

“This is a format that is being broadly adopted, and we’re adopting it as well. There are some pretty interesting things that we’ve done to make it unique to WhatsApp. We’re not adding ads to WhatsApp, and we don’t have plans to do that.”

Actualizarea pentru aplicatia WhatsApp urmeaza sa fie disponibila incepand de astazi pentr utilizatorii din anumite tari de pe glob. In Romania s-ar putea sa mai avem putin de asteptat pana cand vom putea folosi noua versiune a aplicatiei WhatsApp, asa ca trebuie sa avem rabdare.

whatsapp stories status