Apple a facut apel impotriva “amenzii” Comisiei Europene

Cei de la Apple au depus in cursul zilei de ieri documentatia pentru a face apel impotriva unei hotarari a Comisiei Europene prin care s-a stabilit ca Apple trebuie sa pleasca retroactiv impozite in valoare de 13 miliarde de dolari. Vorbim despre un document de 14 pagini in care compania Apple detaliaza motivele in baza carora ea considera ca a actionat legal in Europa si nu a facut evaziune fiscala, sa cum este acuzata.

Documentul celor de la Apple este concentrat in 14 puncte esentiale prin care compania americana incearca sa dovedeasca faptul ca a respectat legea. Daca va si reusi sa convinga Comisia Europeana de nevinovatia sa, compania Apple are sanse foarte mari sa si scape de plata celor 14 miliarde de dolari, desi acest lucru pare putin probabil.

Unele informatii aparute ieri sugereaza faptul ca Apple ar fi primit ajutor inclusiv de la guvernul irlandez pentru a-si dovedi nevinovatia. Conform acelor informatii, guvernul irlandez ar fi cheltuit aproape 500.000 de dolari cu rapoarte contabile pentru a ajuta compania Apple, iar unii irlandezi vor fi cel mai probabil nemultumiti sa afle pe ce s-au cheltuit banii publici.

Apelul facut de catre cei de la Apple urmeaza sa fie judecat de catre membrii Comisiei Europene si in baza sa se va stabili daca acea hotarare va ramane valida, sau nu. Cat va dura acest proces nu stie nimeni, insa daca vreti sa cititi apelul depus de catre compania Apple, il puteti citi in aceasta pagina.

apple apel amenda comisia europeana