Apple a cumparat o retea de socializare

Apple a cumparat reteaua de socializare iCloud.net pentru a se asigura de faptul ca domeniul va fi folosit pentru serviciile online bazate pe platforma iCloud. In momentul de fata Apple detine atat domeniile iCloud.com, cat si iCloud.net, astfel ca nu mai poate exista vreo confuzie cu privire la serviciile oferite de catre fiecare in parte.

Pana la achizitia domeniului iCloud.net, acolo functiona o retea de socializare, care a fost in momentul de fata inchisa, compania Apple avand nevoie de claritate cu privire la serviciile sale. Existenta iCloud.com cu acces la serviciile Apple si existenta iCloud.net ca o retea de socializare, putea genera confuzie in randul utilizatorilor de produse Apple.

Unii dintre ei puteau crede ca iCloud.net este o retea de socializare detinuta de catre compania Apple, asa ca inchiderea sa rezolva problema pentru cei din Cupertino. Nu se stie cat ar fi platit compania Apple pentru domeniul iCloud.net, insa suma poate fi una foarte mare, avand in vedere importanta domeniului si numarul de utilizatori.

Apple a platit aproximativ 5.2 milioane de dolari pentru iCloud.com inainte de a lansa serviciile bazate pe el, deci iCloud.net probabil a costat si mai multi bani.

apple retea socializare

2 COMENTARII