iPhone 8 – 5 echipe dezvolta incarcarea wireless

iPhone 8 va avea un sistem de incarcare wireless, acest lucru este cat se poate de clar, insa neclara este tehnologia pe care compania americana ar intentiona sa o implementeze. Pana acum s-a spus ca Apple va alege fie o solutie de incarcare de la distanta, fie una care va necesita plasarea terminalelor pe un pad de incarcare, a doua nefiind chiar atat de grozava.

Apple a intrat recent ca membru in consortiul wireless, care are menirea de a standardiza metodele prin care pot fi dezvoltate sisteme de incarcare wireless. Apple a stat departe de asemenea sisteme pana acum, insa iata ca incepe sa dea de inteles care sunt planurile sale reale in legatura cu iPhone 8 si noul sistem de incarcare fara fir dezvoltat pentru el.

Fara sa divulge totusi cat de important este sistemul de incarcare wireless pentru iPhone 8, compania Apple are totusi cel putin 5 echipe de ingineri care il dezvolta. Informatia vine de la surse din cadrul Apple care stiu planurile companiei privind dezvoltarea iPhone 8, cei din Cupertino testand multiple tehnologii de incarcare fara fir pentru noul smartphone.

Desigur ca deocamdata nu stim si ce fel de metode de incarcare fara fir pentru iPhone 8 sunt explorate de catre compania Apple, insa probabil va fi aleasa cea cu padul. Folosind un pad de incarcare, iPhone 8 va putea fi incarcat fara fir si, probabil, de 3 ori mai repede decat actualele modele de terminale iPhone 7 vandute de Apple.

“Apple recently joined the group backing Qi. But there are still at least five different groups working on wireless charging technology within Apple, according to a person with knowledge of the matter.”

iphone 8 incarcare wireless ingineri