iPhone 8 – iata cum s-ar putea transforma Touch ID

7

iPhone 8 cu Touch ID nu este sigur deoarece Apple vrea sa elimine butonul Home din viitorul sau model de smartphone, dar ar putea gasi o metoda ingenioasa de a il tine. Un nou brevet de inventie inregistrat celor din Cupertino descrie o noua tehnologie care ar permite scanarea amprentelor in iPhone 8 folosind o serie de senzori acustici montati sub ecran.

Conform acestei tehnologii, senzorii respectivi ar fi plasati in diverse puncte sub ecran si in baza unor unde acustice, sau pulsatii, care se propaga sub ecran, ar permite scarea amprentelor in iPhone 8. Apple ar trebui sa implementeze sub ecranul iPhone 8 senzori care genereaza aceste unde, dar si altii care sa le capteze, pentru a putea scana amprenta.

Conform brevetului de inventie, iPhone 8 ar putea distinge o amprenta in baza nepotrivirilor in impedanta acustica. iPhone 8 ar analiza toate datele folosind un senzor special, iar conform brevetului, Apple ar putea configura acest senzor pentru a putea identifica diverse parti ale corpului uman, in functie de nevoile tipice.

iPhone 8 – iata cum s-ar putea transforma Touch ID

Avand in vedere tehnologia avansata din spatele acestor senzori, brevetul de inventie ne spune si ca iPhone 8 ar putea ramane fara senzorii de proximitate. Apple s-ar putea folosi de cei acustici pentru a-si da seama la ce distanta de iPhone 8 s-ar afla capul utilizatorului si ar putea bloca, sau debloca, ecranul atunci cand facem apeuri telefonice.

Avand in vedere ca vorbim despre senzori acustici, brevetul de inventie ne spune ca ei ar putea fi montati oriunde in carcasa iPhone 8 pentru scanari. Fie ca vorbim despre implementare direct sub ecranul iPhone 8, sau sub marginile panoului frontal, rezultatul final va fi acelasi, iar amprentele vor fi citite, teoretic, la fel de exact precum in cazul unui cititor de amprente.

“An acoustic imaging system includes multiple transducers disposed to circumscribe a portion of substrate. An acoustic imaging system also includes a controller and an image resolver. The transducers convert electrical signals into mechanical energy and/or mechanical energy into electrical signals.”

Practic, avand in vedere modul in care este gandit iPhone 8, compania Apple cauta metode de a pastra Touch ID in timp ce renunta la cititorul de amprenta. Desigur ca aceasta realizare nu este usoara, dar Apple are tot ceea ce ii trebuie pentru a ne oferi in iPhone 8 si Touch ID.

iphone 8 senzori acustici