Apple are un mare avantaj asupra Samsung

Apple are un foarte mare avantaj in fata Samsung in momentul de fata, poate cel mai mare din istoria recenta a celor doua companii producatoare de smartphone-uri. Analistii americani sunt de parere ca esecul Galaxy Note 7 a pus companiile Apple si Samsung in pozitii extrem de interesante una in raport cu cealalta in ultimele luni.

Pentru prima oara in ultimii ani, compania Apple a intrecut Samsung in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri intr-un trimestru fiscal. Totul are la baza esecul Galaxy Note 7 in toamna anului trecut, insa asta ii va permite companiei Apple sa treaca pe o pozitie mult mai puternica in fata celor de la Samsung in perioada urmatoare si sa profite de castig.

O prima problema a celor de la Samsung in aceasta situatie este modificarea privind prezentarea Samsung Galaxy S8 in cadrul Mobile World Congress 2017. Cei de la Samsung au luat decizia de a amana aceasta prezentare pentru a putea lansa un smartphone fara probleme, dar ajuta Apple sa-si mentina vanzarile ridicate pana in momentul aparitiei terminalului.

Apple si Samsung concureaza si colaboreaza din momentul in care cei din Cupertino au decis sa intre pentru prima oara pe piata smartphone. Din acel punct gigantii au fost intr-o continua inclestare pentru suprematia pietelor globale, iar 2017 ar putea egaliza putin lucrurile intre cele doua companii in vederea bataliilor viitoare.

“Although Apple does not officially attend Mobile World Congress, the company’s presence is always felt and competitors launch a host of new mobile devices. Given the Note 7 debacle, last week’s arrest of Samsung’s heir apparent (Lee Jae-yong; Vice Chairman) and an non-traditional Mobile World Congress for Samsung, combined with the iPhone “X” expected to be unveiled this fall, we believe Apple has Samsung on the ropes like never before in recent memory.”

apple avantaj samsung