iPhone 8 – cat a durat dezvoltarea camerei 3D ?

iPhone 8 va avea o noua camera frontala revolutionara care va recunoaste fata utilizatorului care foloseste smartphone-ul, dar va si scana irisul, daca Apple va activa functia. Vorbim despre o camera frontala extrem de interesanta gandita de catre compania Apple pentru iPhone 8, ea folosind o tehnologie proprietara dezvoltata de catre americani.

Conform unor persoane apropiate procesului de dezvoltare a camerei iPhone 8, proiectul in sine ar fi inceput acum cel putin 1 an, iar acum este apraope pregatit de a fi dezvaluit oficial. Aceasta camera 3D pentru iPhone 8 este formata din 3 module separate, care includi si senzori cu infrarosu, pentru a oferi o functionalitate nemaiintalnita intr-un produs Apple.

Fortata sa renunte, cel mai probabil, la Touch ID dupa eliminarea butonului Home din iPhone 8, compania Apple a creat aceasta camera 3D pentru a ne oferi noi metode de autentificare biometrica. Mai mult decat atat, pentru realitate augmentata camera iPhone 8 ne va permite sa scanam interiorul camerelor si sa cream harti virtuale 3D, sau sa vedem imagini 3D proiectate peste locatiile in care ne aflam.

iPhone 8 – cat a durat dezvoltarea camerei 3D ?

Pentru a dezvolta o camera frontala atat de complexa pentru iPhone 8, compania Apple a lucrat indeaproape cu unii dintre partenerii sai, care i-au furnizat componente in vederea testarii. In aceasta idee, in perioada de testare de peste 1 an pentru camera iPhone 8, Apple ar fi reusit sa creeze tehnologii care sa permita nu doar recunoasterea faciala, ci si scanarea camerelor.

“After 1-2 years spent on related-component R&D, OLED iPhone to feature proprietary 3D camera system; three modules of 3D camera system to be calibrated precisely via active alignment. In keeping with Apple’s stringent quality standards, we believe: (1) related optical components, including VCSEL, DOE, wafer-level lens and filter for IR transmitting module, and CIS, filter and lens of IR receiver module have all been custom-designed in collaboration with suppliers; and (2) calibration of front camera, IR transmitting and IR receiving modules via active alignment is required in order to allow the 3D camera system to operate precisely.”

Daca Apple va reusi sa ofere o asemenea camera revolutionara in iPhone 8, impreuna cu un software pe masura, atunci ar putea avea un imens avantaj in fata competitorilor precum Samsung. Desigur ca totul depinde de capacitatea inginerilor sai de a finaliza proiectul pentru iPhone 8, insa in toamna vom afla daca planurile americanilor au avut succes, sau nu.

iphone 8 camera 3d dezvoltare