WhatsApp – cum vei vorbi cu oameni care nu sunt in agenda de contacte

WhatsApp va permite contactarea oamenilor necunoscuti in baza unui simplu numar de telefon, fara a-l avea in agenda de contacte.

WhatsApp a fost gandita ca o retea de mesagerie care sa le permita utilizatorilor sa poarte conversatii, si nu numai, cu orice persoane din agenda lor de contacte. Desi ideea de baza a pornit de la aceasta premisa, cei de la WhatsApp intentioneaza sa faca o schimbare majora in viitorul apropiat si vor permite efectuarea de conversatii cu persoane care nu fac parte din agenda noastra de contacte.

Functia se numeste Click to Chat, iar prin intermediul sau vom putea contacta prin WhatsApp persoane care nu sunt in agenda noastra de contacte. Totul are la baza interconectarea folosind numerele de telefon, toti utilizatorii WhatsApp fiind obligati sa se logheze in sistem folosind un numar de telefon si un cod primit prin SMS pe acel numar.

Avand la baza acel numar de telefon, WhatsApp ne va permite sa cream link-uri speciale prin care putem contacta persoanele respective prin retea. Este desigur necesar ca persoana pe care dorim sa o contactam sa aiba un cont WhatsApp activ, altfel intreaga idee din spatele functiei Click to Chat devine complet inutila pentru toata lumea.

WhatsApp – cum vei vorbi cu oameni care nu sunt in agenda de contacte

Click to chat functioneaza atat in aplicatia WhatsApp, cat si in WhatsApp Web, iar initierea contactului va afisa conversatia intr-un meniu nou. In momentul de fata noua functie WhatsApp poate fi fortata cu ajutorul unui link de genul aceasta https://api.whatsapp.com/send?phone=whatsappphonenumber&text=urlencodedtext , la finalul sau trebuind trecut numarul de telefon al persoanei pe care doriti sa o contactati.

Schimbarea pregatita de catre cei de la WhatsApp este una de foarte bun augur, deoarece le va permite unor persoane care nu se cunosc sa discute unele cu altele. Practic, acum putem vorbi cu oricine folosind simplul numar de telefon si aplicatia WhatsApp, fara a mai adauga acea persoana in agenda noastra de contacte, daca nu dorim.

Functia Click to Chat pentru WhatsApp va fi excelenta si pentru companii, acestea putandu-si contacta mult mai usor clientii prin retea. Deocamdata noua functie pentru WhatsApp este testata si nu se stie cand va fi lansata oficial, asa ca va trebui sa mai avem rabdare pana cand o vom putea folosi.

whatsapp contact numar telefon