iPhone – documentul care confirma schimbarea in politica privind garantia

Ieri v-am spus ca Apple a facut o schimbare majora in ceea ce priveste politica privind acordarea garantiei pentru terminalele iPhone ale caror ecrane au fost inlocuite in service-uri GSM neautorizate. Mai exact, Apple nu mai anuleaza complet garantia iPhone in urma unei asemenea reparatii neautorizate, ci doar a ecranului inlocuit, restul garantiei ramanand valabile.

Schimbarea aceasta radicala privind acordarea garantiei pentru terminalele iPhone a fost anuntata de catre compania Apple printr-un memoriu intern trimis angajatilor. Ieri nu aveam acel memoriu, insa astazi il putem vedea trimis de catre un angajat care lucreaza in interiorul lantului de magazine Apple unde acest document a fost partajat.

Puteti vedea foarte clar scrisa de catre compania faptul ca un iPhone cu probleme poate fi reparat in baza garantiei, atat timp cat problemele nu au legatura cu ecranul inlocuit. Daca inlocuirea ecranului la un service GSM neautorizat nu a avut vreun efect negativ asupra terminalului, atunci garantia va fi onorata, in caz contrar ea fiind anulata.

Pana in prezent compania Apple anula fara discutie garantia unui iPhone al carui ecran a fost inlocuit intr-un service neautorizat, insa lucrurile se schimba. Cei din Cupertino privesc altfel situatia si le permit clientilor sa-si schimbe ecranele iPhone oriunde doresc, atat timp cat reparatia nu afecteaza integritatea celorlalte componente ale terminalului.

Aceasta schimbare se aplica deocamdata in SUA, Canada si alte tari de pe glob, dar abia maine voi afla daca Romania este inclusa in randul acestor tari.

iphone garantie inlocuire ecran