Doua barci s-au ciocnit din cauza unei tablete iPad

10

Tabletele iPad sunt bune pentru foarte multe lucruri, mai putin inlocuirea unei busole atunci cand plecati intr-o calatorie cu barca intr-o zona necunoscuta. Acelasi lucru l-au aflat detinatorul unei barci, dar si al unui bac, o ciocnire dintre ele ducand la aplicarea unor amenzi a cate 3000 de lire pentru fiecare dintre conducatorii celor doua ambarcatiuni.

Conform presei din Marea Britanie, detinatorul unei barci s-a gandit sa intre intr-o aglomerata zona de navigatie folosind tableta iPad pe post de busola. In ciuda cetei dense, lcrurile au mers relativ bine pana in momentul in care tableta a ramas fara semnal Wi-Fi, iar ambarcatiunea a plutit fara directie, fiind lovita de catre un bac, al carui capitan nu a vazut-o din cauza cetei.

Barca de la care a pornit toata problema are o lungime de aproximativ 15 metri, insa detinatorul sau a iesit pe mare fara sa se asigure ca avea lumini de avertizare, sau un radar functional. Avand in vedere ca bac-ul care a lovit-o era de 1400 ori mai mare, barca s-a scufundat la jumatate de ora de la coliziune, cei 2 pasageri din aceasta fiind salvati de o alta ambarcatiune.

Nu se stie ce fel de aplicatie de navigatie a fost folosita pe tableta iPad care a ramas fara internet inainte de coliziune, insa asta conteaza mai putin. Acum daca va intrebati de ce a fost amendat capitanul bacului, se pare ca acesta nu ar fi realizat ca ar fi avut loc o coliziune, din cauza dimensiunilor foarte mari ale navei sale, el continuandu-si drumul spre Gotenbord, Suedia, fara a anunta autoritatile.

Acestea fiind spuse, daca veti ajunge vreodata in situatia de a pleca pe mare cu barca, nu folositi o tableta iPad fara o conexiune constanta la internet.

barca ciocnire

Articolul precedentLG G6 ataca iPhone 7 cu un pret prea mare
Articolul următorApple Park apare intr-un nou clip video
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.