Doua barci s-au ciocnit din cauza unei tablete iPad

Tabletele iPad sunt bune pentru foarte multe lucruri, mai putin inlocuirea unei busole atunci cand plecati intr-o calatorie cu barca intr-o zona necunoscuta. Acelasi lucru l-au aflat detinatorul unei barci, dar si al unui bac, o ciocnire dintre ele ducand la aplicarea unor amenzi a cate 3000 de lire pentru fiecare dintre conducatorii celor doua ambarcatiuni.

Conform presei din Marea Britanie, detinatorul unei barci s-a gandit sa intre intr-o aglomerata zona de navigatie folosind tableta iPad pe post de busola. In ciuda cetei dense, lcrurile au mers relativ bine pana in momentul in care tableta a ramas fara semnal Wi-Fi, iar ambarcatiunea a plutit fara directie, fiind lovita de catre un bac, al carui capitan nu a vazut-o din cauza cetei.

Barca de la care a pornit toata problema are o lungime de aproximativ 15 metri, insa detinatorul sau a iesit pe mare fara sa se asigure ca avea lumini de avertizare, sau un radar functional. Avand in vedere ca bac-ul care a lovit-o era de 1400 ori mai mare, barca s-a scufundat la jumatate de ora de la coliziune, cei 2 pasageri din aceasta fiind salvati de o alta ambarcatiune.

Nu se stie ce fel de aplicatie de navigatie a fost folosita pe tableta iPad care a ramas fara internet inainte de coliziune, insa asta conteaza mai putin. Acum daca va intrebati de ce a fost amendat capitanul bacului, se pare ca acesta nu ar fi realizat ca ar fi avut loc o coliziune, din cauza dimensiunilor foarte mari ale navei sale, el continuandu-si drumul spre Gotenbord, Suedia, fara a anunta autoritatile.

Acestea fiind spuse, daca veti ajunge vreodata in situatia de a pleca pe mare cu barca, nu folositi o tableta iPad fara o conexiune constanta la internet.

barca ciocnire