iPhone 8 va avea ecran OLED din cauza productiei limitate

iPhone 8 va avea ecran OLED din cauza cantitatii limitate de componente produse de catre Samsung, singurul furnizor al Apple.

iPhone 8 va fi singurul smartphone Apple din 2017 care va avea un ecran OLED integrat, iar asta nu pentru ca nu ar dori compania Apple sa ofere tehnologia in alte produse. In realitate, se pare ca productia limitata de ecrane OLED forteaza compania Apple sa ofere acest nou tip de ecran doar pentru iPhone 8, nu si pentru celelalte doua modele ale iPhone 7S.

Stim ca in 2017 Apple va lansa un iPhone 8 cu un ecran OLED ce acopera intregul panou frontal, dar aduce si alte schimbari majore, insa doua modele ale iPhone 7S vor fi deasemenea lansate. Aceste doua modele ale iPhone 7S nu se vor bucura de ecranul OLED al iPhone 8, ci vor avea tot ecrane LCD, din cauza productiei limitate a partnerilor Apple.

Samsung este compania care va produce aproape toate ecranele OLED pentru iPhone 8, asta in timp ce asigura productie si pentru propriile produse. Cei de la Apple sunt obligati sa cumpere ecranele OLED de la Samsung pentru a putea lansa iPhone 8, insa cantitatile vor fi oricum limitate din cauza faptului ca Samsung produce pentru uz propriu, dar si alte companii.

iPhone 8 va avea ecran OLED din cauza productiei limitate

Desi pentru ecranele LCD din vechile modele ale iPhone, compania Apple are o multitudine de furnizori, pentru cel OLED din iPhone 8 se va baza aproape exclusiv pe Samsung. Cei de la Samsung au monopol pe productia de ecrane OLED, iar restul competitorilor nu pot produce nici pe departe la fel de multe unitati pentru a acoperi cererea necesara pentru iPhone 8.

In aceasta idee, Apple este din nou limitata de catre parteneri in ceea ce priveste implementarea unor noi componente in terminale, iPhone 8 fiind afectat la fel precum in alti ani, alte componente afectau alte terminale. Partenerii Apple nu s-au pregatit pentru iPhone 8, concentrandu-se in principal pe productia de ecrane LCD, insa iata ca lucrurile se schimba.

Acestea fiind spuse, iPhone 8 va fi disponibil si in cantitati limitate din cauza lipsei ecranelor OLED pentru achizitie pe pietele globale. Vorbim practic despre o poveste fara sfarsit in care Apple nu are componente suficiente pentru a acoperi cererea de pe piata, iar iPhone 8 va continua un “film” pe care il stim de multi ani.

iphone 8 oled vanzare