Apple a avut discutii cu Paramount si Sony Pictures pentru a produce filme

Manageri ai companiei Apple s-au intalnit cu manageri ai Paramount Pictures si Sony Pictures pentru a discuta despre posibilitatea de a produce filme in viitor. Eddy Cue, vicepresedinte senior al Apple, a participat la discutiile care au avut loc, insa deocamdata nu se stie cu certitudine care sunt pretentiile exacte ale companiei Apple cu privire la productia cinematografica.

Apple ar fi interesata inclusiv de achizitionarea unui studio de productie, nu doar de crearea de show-uri TV pe care sa le distributie prin Apple Music. In aceeasi masura, Apple are planuri foarte mari de a intra singura in productia cinematografica, insa tot continutul original nu va ajunge in cinematografe, ci in Apple Music, online.

Apple a discutat si acum cateva luni cu unele studiouri de productie cu privire la crearea de continut original pentru Apple Music, insa s-ar parea ca doreste ceva mai mult. Apple ar vrea sa isi creeze singura un studio de productie care sa concureze intr-un final cu Netflix, Hulu, sau chiar Amazon, zeci de miliarde de dolari fiind necesare pentru crarea sa.

Desi vorbim despre o investitie foarte mare pe care compania Apple ar trebui sa o faca pentru a-si realiza planurile, cei din Cupertino au suficiente resurse pentru a o face. Apple cauta cu disperare sa creasca baza de abonati ai Apple Music, insa ea crede ca fara continut original nu va reusi sa faca asta in final, asa ca investeste miliarde pentru a avea succes.

“Senior Apple executives have reached out to some of Hollywood’s most successful TV and film producers in the last couple of weeks about going to work for the tech giant. While at least one of the discussions between Apple and an executive was vague when it came to the tech company’s ultimate goal, the executive was left with the impression that the Cupertino, Calif., company is looking for a transformative acquisition and not just a deal to buy TV shows.”

apple investitii studio productie