Procesul sefului Samsung incepe saptamana viitoare

Procesul sefului Samsung, Jay Y. Lee, urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, dupa ce acesta a fost arestat de catre judecatorii din Coreea de Sud la cererea procurorilor. Procurorii din Coreea de Sud numesc acest procest drept procesul secolului si ar putea fi asa, deoarece vorbim despre seful celui mai mare grup de companii din Coreea de Sud.

Procurorii l-au inculpat pe Jay Y. Lee pentru dare de mita, delapidare si ascunderea unor bunuri in paradisuri fiscale, alti manageri ai Samsung fiind trimisi in judecata impreuna cu el. Totul a plecat de la o mita data de catre seful Samsung unor apropiati ai presedintelui din Coreea de Sud, pentru a facilita fuziunea dintre doua subsidiare Samsung.

38 de milioane de dolari este suma pe care procurorii au identificat-o ca fiind o presupusa mita data presedintelui din Coreea de Sud in cursul anilor trecuti. Pentru ca vorbim despre un proces atat de important, el urmeaza sa se desfasoare intr-o instanta care poate acomoda peste 150 de oameni, deci foarte multa presa va fi prezenta.

In baza legislatiei din Coreea de Sud, procesul ar trebui sa se termine in maxim 3 luni din momentul in care incepe, asa ca in luna iunie ar trebui sa aflam si primul verdict. Desigur ca pana la ajungerea unei hotarari definitive vor trece peste 6 luni, asa ca ramane de vazut ce se va decide in final si daca avocatii lui Jay Y. Lee vor reusi sa-l apere cu succes pe seful Samsung.

“We are preparing hard, thinking that the upcoming Samsung trial … could be the trial of the century that the entire world will be watching,”

sef samsung proces