Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – partenerii Apple investesc masiv in productia OLED

iPhone 8 – partenerii Apple investesc masiv in productia OLED

iPhone 8 va fi primul model de smartphone Apple in care vom regasi un ecran OLED implementat de catre compania americana, dar va fi doar inceputul unei schimbari pe termen lung. Apple planuieste ca pana in 2019 sa implementeze ecrane OLED in fiecare model al iPhone vandut pe pietele globale, iar partenerii sai se pregatesc inca dinaintea lansarii iPhone 8.

Mai exact, cei de la Sharp vor investi 878 de milioane de dolari in constructia de fabrici care sa produca ecrane OLED, dar nu pentru iPhone 8, ci pentru viitoarele modele. Cei de la Sharp nu pot produce acum ecrane OLED suficient de repede care sa fie folosite in iPhone 8, insa investitia lor este una pentru viitorul seriei iPhone a companiei Apple.

Sharp a fost cumparata de catre Foxconn anul trecut, iar investitia in fabrici OLED este facuta pentru a furniza companiei Apple ecranele de care are nevoie, chiar daca nu pentru iPhone 8. Pana acum Sharp furniza, si furnizeaza, ecrane LCD pentru iDevice-urile Apple, insa japonezii n-au putut face investitii suficient de repede pentru a fi pregatiti pentru iPhone 8.

iPhone 8 – partenerii Apple investesc masiv in productia OLED

Neavand posibilitatea de a ajuta compania Apple sa produca ecrane pentru iPhone 8, Sharp se uita cu foarte mare atentie spre viitor, iar planurile lor sunt de a face bani de la Apple din 2018. Conform informatiilor de pana acum, desi Sharp va rata lansarea iPhone 8, va putea totusi produce ecrane incepand din cursul anului 2018 pentru cei de la Apple.

Avand in vedere ca iPhone 8 va reprezenta doar inceputul folosirii de ecrane OLED pentru seria iPhone, Sharp va ajuta Apple pentru iPhone 8S, 9 si alte modele. Aceasta va fi totusi prima investitie a celor de la Sharp in fabricarea de ecrane OLED, Foxconn dorind sa obtina si mai multe contracte decat cele pe care le are deja pentru iPhone 8.

“Sharp Corp. is looking to spend some ¥100 billion ($878 million) in an expanded plan to build organic light-emitting diode displays, a technology coming in Apple Inc.’s next iPhone series, people familiar with the matter said. Sharp and other makers of OLED displays are trying to catch up with Samsung Electronics Co., which both manufactures the displays and uses them in its Galaxy smartphones. Apple has decided to use OLED…”

Separat de Sharp, alte companii partenere Apple investesc in productia dee crane OLED, chiar daca ele nu vor fi folosite pentru productia iPhone 8.

iphone 8 investitii oled sharp

 • Heath

  0.9 miliarde… un început timid, mai au de băgat câteva miliarde bune daca vor să facă lucruri serioase

 • Srb Srb

  Si este doar inceputul, adica clar pe langa iphone vor folosi OLED si pt ipad de la anul

 • Srb Srb

  ce lucruri serioase? adica sa fie singurii ce produc pt Apple? nu cred…si din moment ce nu pot renunta la samsung atunci 1 miliard e ok pt sharp pt OLED,sau cine stie investesc si pt micro-led

 • Heath

  900 de milioane este mărunțiș la nivelul ăsta

 • IsmailVely

  Dar eu tot nu inteleg ce tip de dislay va folosi ca dupa denumire nu imi place! Oled!!! Super amoled suna mai bine ca si tehnologie!

 • IsmailVely

  oled este prima tehnologie de acest fel si sufera de burn in ,culori supra saturate iar consumul nu este chiar redus ba din contra pe browser este crescut! Pana la urma ce tehnologie va folosi? Amoled,super amoled,super amoled plus sau simplu oled? Mai este si varianta in care apple foloseste display oled proiectat de ei si numindul RETINA CRISTAL!

 • IsmailVely

  Cum au facut si cu lcd sura numindul retina

 • Srb Srb

  pai de ce sa investeasca saracii de la Sharp pt oled cand peste 3-4 ani probabil vor trece la micro-led. Mi se pare f periculos pt Sharp sa faca investitii f mari pt ei

 • Srb Srb

  super amoled este denumirea ce o foloseste samsung, deci nu.
  Eu posibil sa ramana tot cu retina

 • Heath

  Si nu vor putea folosi infrastructură și mare parte din mecanica/electronică folosita la oled și pentru viitoarele ecrane?

 • Srb Srb

  eu stiu ce sa zic, pana la urma la micro-led cei de la sony sunt vetereani…chiar nu ma pricep,eu zic ca ar putea.Dar sharp mi se pare atat de mica cu putere mica de investitie

 • Heath

  Banii vin de la foxconn

 • Heath

  Sunt niste riscuri, știu ei ce știu…
  mie nah, îmi place sa-i vad riscând :))

 • Florin

  Legenda cu supra-saturarea a pornit aiurea de la modurile puse de Samsung pe telefoane. Inca de la Galaxy s2 erau 4 optiuni de intensitate a saturatiei selectabile. Multi au preferat sa pastreze saturatia pe 100%. Super Amoled-urile de pe s7 de exemplu au 99% RGB accuracy si sunt calibrate impecabil. Din punct de vedere acuratete, azi super amoled bate orice fel lcd.