iPhone 8 – partenerii Apple investesc masiv in productia OLED

iPhone 8 va fi primul model de smartphone Apple in care vom regasi un ecran OLED implementat de catre compania americana, dar va fi doar inceputul unei schimbari pe termen lung. Apple planuieste ca pana in 2019 sa implementeze ecrane OLED in fiecare model al iPhone vandut pe pietele globale, iar partenerii sai se pregatesc inca dinaintea lansarii iPhone 8.

Mai exact, cei de la Sharp vor investi 878 de milioane de dolari in constructia de fabrici care sa produca ecrane OLED, dar nu pentru iPhone 8, ci pentru viitoarele modele. Cei de la Sharp nu pot produce acum ecrane OLED suficient de repede care sa fie folosite in iPhone 8, insa investitia lor este una pentru viitorul seriei iPhone a companiei Apple.

Sharp a fost cumparata de catre Foxconn anul trecut, iar investitia in fabrici OLED este facuta pentru a furniza companiei Apple ecranele de care are nevoie, chiar daca nu pentru iPhone 8. Pana acum Sharp furniza, si furnizeaza, ecrane LCD pentru iDevice-urile Apple, insa japonezii n-au putut face investitii suficient de repede pentru a fi pregatiti pentru iPhone 8.

iPhone 8 – partenerii Apple investesc masiv in productia OLED

Neavand posibilitatea de a ajuta compania Apple sa produca ecrane pentru iPhone 8, Sharp se uita cu foarte mare atentie spre viitor, iar planurile lor sunt de a face bani de la Apple din 2018. Conform informatiilor de pana acum, desi Sharp va rata lansarea iPhone 8, va putea totusi produce ecrane incepand din cursul anului 2018 pentru cei de la Apple.

Avand in vedere ca iPhone 8 va reprezenta doar inceputul folosirii de ecrane OLED pentru seria iPhone, Sharp va ajuta Apple pentru iPhone 8S, 9 si alte modele. Aceasta va fi totusi prima investitie a celor de la Sharp in fabricarea de ecrane OLED, Foxconn dorind sa obtina si mai multe contracte decat cele pe care le are deja pentru iPhone 8.

“Sharp Corp. is looking to spend some ¥100 billion ($878 million) in an expanded plan to build organic light-emitting diode displays, a technology coming in Apple Inc.’s next iPhone series, people familiar with the matter said. Sharp and other makers of OLED displays are trying to catch up with Samsung Electronics Co., which both manufactures the displays and uses them in its Galaxy smartphones. Apple has decided to use OLED…”

Separat de Sharp, alte companii partenere Apple investesc in productia dee crane OLED, chiar daca ele nu vor fi folosite pentru productia iPhone 8.

iphone 8 investitii oled sharp