O noua baterie perfecta pentru iPhone ar indeplini dorintele multor fani

iPhone, ca si mai toate celelalte smartphone-uri, sufera de o foarte mare problema, mai exact autonomia bateriei care este insuficienta pentru multi. Desi Apple incearca anual sa o imbunatateasca, pana acum nu am vazut nimic revolutionar de la compania americana, insa iPhone poate avea o autonomie mult mai buna multumita unei baterii noi.

O noua tehnologie pentru baterii dezvoltata de catre universitatea din Texas, promite sa ofere baterii cu autonomie mai buna, dar si incarcare mai rapida. O echipa de cercetatori ai universitatii a descoperit tehnologia, echipa fiind condusa de catre legendarul John Goodenough, cel care a creat bateria litiu-ion, folosita in foarte multe produse electronice.

Noua tehnologie ar permite crearea unei baterii litiu-ion solide, care nu ar putea lua foc, deci nu ar mai exista probleme precum cele ale Galaxy Note 7. Separat, bateria s-ar incarca mult mai rapid decat oricare alta existenta pe piata, putand stoca si cu de pana la 3 ori mai multa energie decat bateriile folosite acum in smartphone-uri.

Mai exact, bateriile bazate pe aceasta tehnologie ar avea dimensiunea celor actuale, dar capacitate de 3 ori mai mare. Desi ideea in sine este excelenta si terminalele iPhone ar beneficia cu siguranta de pe urma unei asemenea tehnologii, este greu de spus in ce masura va fi ea lansata si cat va dura pana cand va fi disponibila.

“Based upon tests, it also appears that the solid-state batteries may have an energy density close to three times that of conventional Li-ion batteries. That’s important, as a solid-state battery would theoretically be able to store three times as much power as a Li-ion battery of the same volume. The researchers claim that the cells can be charged and then run down more than 1,200 cycles with low cell resistance. The cells will operate at temperatures as low as -4 degrees Fahrenheit, they said.”

iphone baterie perfecta