iPhone 8 – recunoasterea faciala explicata de Apple

iPhone 8 va avea un sistem de recunoastere faciala, iar compania Apple descrie functionalitatea sa intr-un nou brevet de inventie.

12

iPhone 8 va avea un sistem de recunoastere faciala, conform multor zvonuri noi lansate in ultima vreme, aceasta urmand a fi posibila multumita unei noi camere 3D. Aceasta camera 3D pentru iPhone 8 ar putea intarzia deasemenea lansarea noului smartphone pe pietele globale, dar aceasta este o alta discutie pe care o voi explica intr-un alt articol.

Astazi vorbim despre un brevet de inventie inregistrat companiei Apple, el explicand modul in care ar functiona recunoasterea faciala pentru iPhone 8 cu noua camera 3D. Apple scrie in brevetul sau de inventie ca vorbim despre un sistem bazat pe algoritmi speciali care ar putea analiza imaginile inregistrate de camera pentru a identifica obiectele din ele folosind iPhone 8.

In aceasta idee, iPhone 8 si-ar da seama daca intr-o poza vede o persoana, un scaun, o masa, etc, si ar putea face distinctia dintre o fata sau un alt obiect. Sistemul ar fi bazat pe inteligenta artificiala, iar pe masura ce iPhone 8 va fi folosit mai des pentru recunoasterea faciala a detinatorului sau, sistemul va deveni tot mai exact in recunoastere.

iPhone 8 – recunoasterea faciala explicata de Apple

Noua camera 3D a iPhone 8 ar prelua multiple fluxuri video simultan pentru analizarea obiectelor din ele, aceasta proedura necesitand multa putere de procesare. Folosind senzori integrati langa camera 3D, iPhone 8 ar putea recunoaste adancimea obiectelor dintr-o imagine, iar in baza unor algoritmi predefiniti ar putea recunoaste fata utilizatorului in functie de adancimea acesteia intr-o locatie data.

Pentru acest sistem de recunoastere faciala, iPhone 8 ar folosi un senzor cu lumina infrarosie si software al companiei PrimeSense cumparata cu multi ani in urma de Apple. Xbox Kinect foloseste o tehnologie similara, iar iPhone 8 ar beneficia de pe ea, compania Apple putand identifica fetele utilizatorilor indiferent de distanta fata de terminal.

„At each selected location, a respective face detection window is defined, having a size that is scaled according to a depth coordinate of the location that is indicated by the depth map. Apart of the image that is contained within each face detection window is processed to determine whether the face detection window contains a human face.”

In brevetul de inventie de astazi, compania Apple descrie o metoda standard de a recunoaste fetele folosind o camera 3D a iPhone 8, dar si senzori cu infrarosu. Practic, Apple descrie in acest brevet ceea ce diverse zvonuri ne-au spus cu multe saptamani in avans, deci in teorie, cam asa ar trebui sa functioneze recunoasterea faciala in iPhone 8.

iphone 8 recunoastere faciala apple