WhatsApp – asa va genera bani aplicatia pe iPhone

WhatsApp testeaza o metoda prin care sa castige bani de pe urma celor peste 1 miliard de utilizatori activi in lumea intreaga acum.

WhatApp este cea mai populara retea de mesagerie de pe planeta, cu peste 1 miliard de utilizatori in lumea intreaga, dar fara reclame afisate deocamdata in ea. WhatsApp isi va schimba totusi politica in curand, cei de la Facebook dorind sa faca bani din reteaua extrem de populara in lumea intreaga, iar astazi ii aflam planurile in acest sens.

Mai exact, WhatsApp urmeaza sa perceapa bani pentru a le oferi companiilor posibilitatea de a comunica cu unii dintre clientii care le folosesc serviciile. In momentul de fata cei de la WhatsApp testeaza sistemul cu o serie de companii din SUA, insa incearca sa il conceapa in asa fel incat el sa nu indeparteze persoanele care folosesc acum reteaua.

WhatsApp a chestionat o parte dintre utilizatorii care primesc mesaje de la companii si incearca sa afle daca nu cumva acestea sunt considerate spam de catre ei. WhatsApp le va permite companiilor sa-i contacteze pe utilizatori in vederea trimiterii de mesaje promotionale, sau doar pentru a ii ajuta cu diverse probleme, insa trebuie sa faca totul intr-un mod care sa nu deranjeze.

WhatsApp – asa va genera bani aplicatia pe iPhone

Avand in vedere ca WhatsApp nu are roboti virtuali, precum Facebook, ideea ca o companie sa contacteze utilizatorii nu este chiar atat de obisnuita in aceasta retea. In aceasta idee, WhatsApp va dori probabil sa creeze o platforma speciala prin care companiile sa contacteze diversi utilizatori in baza intereselor, sau a interactiunii cu un anumit brand.

Pentru a oferi aceste servicii, cei de la WhatsApp vor folosi cel mai probabil date din Facebook si ar trebui sa faca legatura dintre conturile Facebook si cele WhatsApp. Detalii despre sistem nu se cunosc deocamdata, insa WhatsApp vrea sa faca bani de pe urma celor peste 1 miliard de utilizatori si cu siguranta va gasi o metoda de a-si indeplini planul.

“WhatsApp, the Facebook-owned messaging service used by more than 1 billion people worldwide, is testing a system that would let businesses talk directly to WhatsApp users for the first time. The tests, which are being conducted with a handful of companies that are part of the Y Combinator startup incubator.

Deocamdata sistemul de monetizare al WhatsApp este in stadiile incipiente de testare si limitat la doar cateva companii americane. Nu se stie cand ar putea fi el implementat la scara larga, dar probabil va dura ceva timp pana cand WhatsApp va stresa utilizatorii cu mesaje de la diverse companii.

whatsapp bani utilizatori