Samsung a contribuit la destituirea presedintelui Coreei de Sud

Park Geun-Hye a fost pana astazi presedintele Coreei de Sud, Curtea Constitutionala din tara luand decizia de a o destitui din cauza unui scandal de coruptie. In decembrie parlamentul din Coreea de Sud a pus-o sub acuzare intr-un scandal de coruptie care avea in mijloc compania Samsung, iar astazi ea a fost destituita, prim-ministrul preluandu-ia tributiile.

Scandalul de coruptie din jurul lui Park Geun-Hye are la baza mite luate de catre apropiati ai sai pentru diverse favoruri facute unor companii, Samsung aflandu-se printre ele. Seful Samsung, Jay Y. Lee, este arestat de ceva vreme in acest scandal, impreuna cu alti manageri Samsung, iar ieri a inceput procesul sau la o instanta din Coreea de Sud.

Jay Y. lee este acuzat ca a dat mita unei apropiate a presedintelui Park Geun-Hye pentru a favoriza fuziunea dintre doua subsidiare. Zeci de milioane de euro ar fi fost platite de catre Samsung pentru acest favor, iar acum seful Samsung si alti manageri sunt judecati pentru asta, in timp ce Park Geun-Hye a fost destituita, iar apropiatii sai vor fi judecati.

Destituita, Park Geun-Hye va raspunde in fata legii pentru abuzul de putere de care este acuzata si ar putea ajunge in arest, exact precum seful celor de la Samsung. Compania coreeana a fost puternic lovita de catre acest scandal, iar avand in vedere modul in care evolueaza lucrurile, ea nu va iesi din atentia presei prea curand pe masura ce procesul va evolua.

Park Geun-Hye