Prima Pagina Samsung Samsung vrea sa renunte la cititoarele de amprente

Samsung vrea sa renunte la cititoarele de amprente

Samsung se dovedeste a fi mult mai curajoasa decat compania Apple si are planuri de a renunta la implementarea de cititoare de amprente in smartphone-urile proprii. Informatia vine de la un aparent manager al companiei Samsung, acesta afirmand ca ideea de a renunta la cititoarele de amprente are la baza faptul ca ele sunt invechite.

Apple a implementa un cititor de amprente pentru prima para in iPhone in anul 2013, adica acum 3 ani si jumatate, insa altii s-au jucat cu asemenea tehnologii inaintea sa. Totusi, din 2013 cititoarele de amprente au devenit o caracteristica obligatorie pentru orice smartphone de top, insa Samsung considera ca tehnologia este invechita.

In aceasta idee, cei de la Samsung au implementat deja un iris scanner in Samsung Galaxy Note 7, dar el nu se dovedeste a fi chiar atat de bun, asa ca Samsung experimenteaza cu altceva. Mai exact, in Samsung Galaxy S8 compania Samsung ar fi decis sa foloseasca un sistem de recunoastere faciala din cauza faptului ca iris scannerul nu este suficient de bun.

Samsung vrea sa renunte la cititoarele de amprente

Avand in vedere ca iris scannerul nu este solutia pentru eliminarea cititoarelor de amprente, cei de la Samsung se vor baza cel mai probabil pe recunoasterea faciala. Folosirea unui asemenea sistem de securitate biometrica nu necesita folosirea unui iris scanner si elibereaza spatiu in terminale pentru alte componente, Samsung dorind probabil sa profite de asta.

Separat de Samsung, cei de la Apple au probabil planuri similare, iPhone 8 urmand a include o camera 3D si un senzor cu infrarosu pentru recunoastere faciala. In aceasta idee, Apple si Samsung sunt probabil in acelasi gand si ar intentiona sa faca cititoarele de amprente uitate pentru a le inlocui cu alte tehnologii, poate, inovatoare.

Ca sa fiu complet sincer, nu stiu cat succes ar putea avea Samsung si Apple cu renuntarea la cititoarele de amprente in urmatorii 2 ani. Cred ca Apple si Samsung ar putea lansa smartphone-uri noi fara cititoare de amprente abia prin 2019, iar intre timp vor tine componentele pentru a le folosi in tandem cu recunoasterea faciala.

 • Andrewsbcr

  Nu salut ideea… Tot securizarea cu amprentă mi se pare cea mai safe…

 • Srb Srb

  nu stiu ce sa zic, dar amprenta nu se poate pune cu un sistem de recunoastere faciala+iris care merg concomitent. Trebuie sa vedem…

 • ALyyy

  Și dacă ai frate geamăn , cred ca degeaba este recunoașterea faciala :))

 • Florin

  Decat pe spate si intr-o rână cum au pus cititorul de amprenta pe S8, mai bine lipsa. Pe bune, de data asta cred dupa o noapte “grea” in club, intr-o duminica s-au intalnit doi din departamentul de design si si-au dat seama ca au uitat sa puna senzorul de amprenta. Altfel nu-mi explic de ce e acolo.

 • sudteamromania

  Daca îți iei și vreo 2 bucăți pe faciala rămâi fără telefon o perioada :)))))

 • Srb Srb

  cred ca te referi la gemenii siamezi….gemenii sunt atatia care nu seamana intre ei, si chiar si cei siamezi iris este total diferit, deci tot merge

 • Leo MC

  În cazul recunoașterii faciale ii este mult mai ușor unui hot să-ți deblocheze telefonul.
  Eu mi-aș dori un ecran cu locul cititorului de amprenta configurabil (adică, se deblochează dacă pui degetul doar în cercul din dreapta sus, dacă este pus oriunde altundeva, telefonul se blochează automat si cere cod).

 • Srb Srb

  nice…dar nu cred ca vom vedea asa ceva

 • Leo MC

  Cine știe, poate că în viitoarele ecrane (asta până vor dispărea cu totul 😁) va fi ceva banal.

 • Srb Srb

  :)) da tot ce este posibil, oricum ce ai descris tu cred ca in android ar fi posibil pt ca este cel mai customizabil dintre ele

 • Viorel Predatorul

  Ceea ce sugerează Leo ține de capabilitățile ecranului (componenta hardware), iar ceea ce spui tu se referă la capabilitățile Androidului (componentă software).

 • Dani

  de fapt e destul de bine pus acolo, arata oarecum simetric si daca iei un s7edge in mana sau un note o sa vezi ca fix in locu ala iti merge degetu aratator, uita-te la scaparile cu s8 si imagineaza-ti cum era sa puna senzoru de amprente sub camera… arata destul de nesimetric, totusi prefer si eu pe fata.. daca am amprenta activata si telefonu va fi pe masa.. va trebui sa-l iau in mana ca sa-l deblochez ceea ce cred ca e destul de enervant

 • ALyyy

  Băieți. Cum pot face și eu când Vizionez un film online sa nu mai mi se închidă ecranul in timp ce rulează filmul. Înainte rămânea mereu aprins dacă rula ceva pe telefon …

 • RaduD

  Eu stiu ca orice aplicatie care ruleaza continut media, facuta full screen, ramane implicit cu ecranul deschis. Poate ai umblat la setari, ceva….

 • ALyyy

  Și eu știu la fel. Nu am umblat nicăieri… ciudat.

 • amfetamin

  Fix in locul ăla îți merge aratatorul? Și dacă ești stângaci,merge fix in direcția opusa și greșita. 😆

 • Dani

  adevarat, daca esti stangaci e cam nasoala treaba, oricum mai nasol mi se pare ce am spus mai sus si anume ca daca telefonu e pe masa si vrei sa-l deblochezi trebuie sa-l iei in mana sau sa bagi codu asa e la toate telefoanele cu senzoru pe spate

 • Daniel Batir

  Se customiziaza intratita pina il arunci ori ii dai restart io chestie co iubesti pine o urasti

 • Daniel Batir

  Cred ca mai bine or mai omori din aplicatiile lor (samsung) stupide

 • icetkk

  Gemenii siamezi sunt aia lipiți între ei.
  Gemeni “univitelini”, “monoplacentari”, “monozigoți” sau “identici” vrei tu să spui. Oricare din cele patru înseamnă același lucru.

 • Srb Srb

  Nope siamezi am vrut sa zic,pe langa ca sunt nascuti lipiti arata si cel mai apropiat unul de celalalt. Cei identici sunt gemenii care provind din scindarea unui singur ovul fecundat

 • icetkk

  Gemenii siamezi sunt gemeni identici care nu s-au dezlipit complet.

 • Srb Srb

  Yep,asta vroiam sa zic. Sunt si cei mai recunoscuti ca descriere

 • Srb Srb

  nu ai cum avea una fara cealalta..degeaba ai hardware daca nu ai si softul. Eu am mers mai departe si am zis deznodamantul, adica pe ios care este un soft mai limitat, va aparea mai tarziu sau deloc sa poti sa iti customizezi tu locatia unde sa fie cititorul pe ecran.