Samsung vrea sa renunte la cititoarele de amprente

Samsung se dovedeste a fi mult mai curajoasa decat compania Apple si are planuri de a renunta la implementarea de cititoare de amprente in smartphone-urile proprii. Informatia vine de la un aparent manager al companiei Samsung, acesta afirmand ca ideea de a renunta la cititoarele de amprente are la baza faptul ca ele sunt invechite.

Apple a implementa un cititor de amprente pentru prima para in iPhone in anul 2013, adica acum 3 ani si jumatate, insa altii s-au jucat cu asemenea tehnologii inaintea sa. Totusi, din 2013 cititoarele de amprente au devenit o caracteristica obligatorie pentru orice smartphone de top, insa Samsung considera ca tehnologia este invechita.

In aceasta idee, cei de la Samsung au implementat deja un iris scanner in Samsung Galaxy Note 7, dar el nu se dovedeste a fi chiar atat de bun, asa ca Samsung experimenteaza cu altceva. Mai exact, in Samsung Galaxy S8 compania Samsung ar fi decis sa foloseasca un sistem de recunoastere faciala din cauza faptului ca iris scannerul nu este suficient de bun.

Samsung vrea sa renunte la cititoarele de amprente

Avand in vedere ca iris scannerul nu este solutia pentru eliminarea cititoarelor de amprente, cei de la Samsung se vor baza cel mai probabil pe recunoasterea faciala. Folosirea unui asemenea sistem de securitate biometrica nu necesita folosirea unui iris scanner si elibereaza spatiu in terminale pentru alte componente, Samsung dorind probabil sa profite de asta.

Separat de Samsung, cei de la Apple au probabil planuri similare, iPhone 8 urmand a include o camera 3D si un senzor cu infrarosu pentru recunoastere faciala. In aceasta idee, Apple si Samsung sunt probabil in acelasi gand si ar intentiona sa faca cititoarele de amprente uitate pentru a le inlocui cu alte tehnologii, poate, inovatoare.

Ca sa fiu complet sincer, nu stiu cat succes ar putea avea Samsung si Apple cu renuntarea la cititoarele de amprente in urmatorii 2 ani. Cred ca Apple si Samsung ar putea lansa smartphone-uri noi fara cititoare de amprente abia prin 2019, iar intre timp vor tine componentele pentru a le folosi in tandem cu recunoasterea faciala.