Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – senzorii 3D sunt cheia noilor functii

iPhone 8 – senzorii 3D sunt cheia noilor functii

iPhone 8 va avea senzori 3D care vor facilita oferirea de functii de realitate augmentata pentru utilizatorii din intreaga lume anul acesta.

1

iPhone 8 va fi lansat anul acesta cu o gama intreaga de functii noi, insa in centrul acestora ar urma sa stea senzorii 3D pe care cei de la Apple ar vrea sa ii introduca. Acestea vor fi combinati si cu o noua camera frontala, iar compania Apple vrea sa ne ofere o gama variata de functii noi pentru iPhone 8 multumita acestor schimbari pregatite cu partenerii sai.

Realitatea augmentata pare sa fie in centrul procesului de dezvoltare al iPhone 8, iar acesti senzori 3D vor facilitea implementarea acestei tehnologii in terminal. Apple are nevoie de acesti senzori 3D pentru ca iPhone 8 sa poata percepe mult mai clar obiectele din jurul nostru, dar si adancimea acestora in raport cu terenul, sau alte obiecte, din preajma noastra.

Detalii despre posibilele aplicatii ale iPhone 8 care ar urma sa beneficieze de pe urma acestor senzori 3D nu exista, dar probaibl cele pentru camera si harti vor fi in prim-plan. In acestea compania Apple ne poate oferi o gama foarte variata de functii interesante de care sa ne putem bucura dupa achizitionarea iPhone 8 de la compania americana pentru utilizare.

iPhone 8 – senzorii 3D sunt cheia noilor functii

Folosind acesti senzori 3D, iPhone 8 va putea crea si harti 3D virtuale ale mediului inconjurator, iar pentru realitate augmentata aceste functii sunt esentiale. Practic, Apple vrea sa ne permita sa folosim realitatea augmentata pentru a “vedea” lumea cu alti “ochi”, mai exact cei ai senzorilor 3D pe care iPhone 8 urmeaza sa-i aiba din 2017.

Am vazut diverse zvonuri privind implementarea unor senzori speciali cu infrarosi in iPhone 8 langa camera princiapala si zvonurile continua sa apara. In aceasta idee, este foarte clar ca iPhone 8 testeaza prototipuri care au senzori 3D implementati langa camera, dar asta nu inseamna ca versiunea finala le va avea intr-adevar incluse.

“The sensors work by sending invisible light beams that bounce back from objects nearby. This can be useful for facial recognition or for gesture control, like deleting an email by waving in front of the phone. The ability to map the surrounding three-dimensional environment could prove useful for augmented reality applications.”

iPhone 8 este in momentul de fata in proces de dezvoltare de catre compania Apple, dar design-ul si functiile finale nu au fost deocamdata stabilite. In aceasta idee, foarte multe s-ar putea schimba pana in momentul in care iPhone 8 va fi lansat, inclusiv senzorii 3D, dar acest lucru pare destul de putin probabil acum.

iphone 8 senzori 3d functii