Prima Pagina internet Orange si RCS & RDS sunt lideri in topul vitezelor de internet...

Orange si RCS & RDS sunt lideri in topul vitezelor de internet in Romania

Orange si RCS & RDS sunt lider in topul vitezelor de internet mobil si fix in Romania la final de 2016 multumita investitiilor constante.

Orange si RCS & RDS sunt liderii topului privind vitezele de internet fix si mobil in Romania in 2016, ANCOM publicand astazi statisticile privind tara noastra. Vorbim despre statistici pentru teste de viteza pentru internet fix si mobil facute prin platforma Netograf detinuta de catre agentia guvernamentala, deci priviti-le cu relativa incredere.

Incepem cu rezultatele pentru internetul fix, aici RCS & RDS ramanand lider incontestabil in fata concurentei, sa cum se intampla de atatia ani incoace. RCS & RDS are cele mai rapide viteze de download si upload din Romania, UPC furmandu-i la viteza de download, cei de la Nextgen la viteza de upload, Telekom si Digital Cable Systems fiind departe de top.

Conform celor de la ANCOM, viteza medie de download in Romania a crescut de la 53,2 Mbps in 2015 la 94,95 Mbps in 2016, deci vorbim despre o crestere de 78,4%. Pentru viteza de upload a internetului fix notam o crestere de 46% de la 53,9 Mbps in 2015 la 78,8 Mbps in 2016, deci cu mult mai mica, dar totusi impresionanta pentru orice tara.

viteza internet fix romania martie 2017

Orange si RCS & RDS sunt lideri in topul vitezelor de internet in Romania

Trecand acum la vitezele de internet mobil, aici Orange ramane lider incontestabil in fata celor de la Vodafone, RCS & RDS, prin Digi Mobil, fiind plasat pe ultima pozitie. Situatia este relativ similara cu ceea ce se inregistra si acum cateva luni, cei de la Orange avand viteze de internet mobil foarte bune pentru Romania, dar asta stiati deja.

Orange este lider in topul vitezelor de download prin internet mobil, cu 32.61 Mbps, fiind urmat de catre Vodafone cu 28.97 Mbps si Telekom cu 16.33 Mbps. In cazul vitezelor de upload, cei de la Vodafone sunt lideri cu 13.13 Mbps, Orange urmandu-i cu 11.79 Mbps, vitezele fiind mici in cazul tuturor operatorilor, Digi Mobil avandu-le pe cele mai mici.

Pentru viteza medie de download a internetulu imobil se noteaza o crestere de la 19,2 Mbps in 2015 la 25,9 Mbps in 2016, deci de 34,7% intr-un an. In cazul vitezelor de upload pentru internetul mobil vorbim deasemenea despre o crestere 23% de la 8,39 Mbps in 2015 la 10,32 Mbps in 2016, iar asa avem situatia evolutiei vitezelor de internet in Romania in 2016.

viteza internet mobil romania martie 2017

 • Mihaitza1985

  Parca era Vodafone lider la viteza de internet pe mobil…

 • Depinde peste ce studii de uiti si ce operator asculti.

 • unieco

  Vodafone rupe la viteza iar la interne home rupe upc

 • Julian

  Eu, unul, nu sunt de acord: sunt client Orange (si sunt foarte multumit de toate serviciile lor!), dar, in paralel, mai folosesc si testez si viteza Vodafone. Cel putin in orasul meu, Vodafone are, de vreo 2 ani, si acoperire, dar si viteza mai buna decat Orange. La digi mobil am renuntat de vreo 2 ani…. nici nu mai folosesc, nici nu mai testez.
  La internet fix….stie cam toata lumea ca digi acopera si este (cred eu) primul.

 • Alex S.

  Unieco
  Home nu stiu ce sa zic !!! Ca upc nu am
  Dar am rds 1000 dwn 90 MB ( reali ) up 50 MB ( reali ) …. merge upc asa !?

 • Mai testeaza si concurenta, o sa ramai surprins, in special la internetul fix 😉

 • alex alexandru

  Cum poate fi așa scăzut la telekom…viteza se apropie de cea reala pe care o spun ei (500), folosesc și UPC și e la fel 300 iar reali 200 și ceva ( in Cluj )

 • Pentru ca nu peste tot e la fel.

 • BurN®

  Upc va fi cumpărat in 2,3 ani de rds…au mai rămas ramasite ici colo prin țara clienți upc!

 • sorin40

  Într-adevăr Orange este the best!

 • BurN®

  Doar pe 4G si atât

 • amfetamin

  Adevărat,in viața reala,testând 2 device-uri 4G in mai multe locații din țara prin speedtest(nu prostia asta de Netograf) Vodafone e peste Orange la orice ora. Și speedtet cu o baza de date infinit mai mare ca Netograf zice la fel.