AirPods 2 ar putea avea functii biometrice

AirPods 2 ar putea avea noi functii biometrice, daca este sa dam crezare unui brevet de inventie inregistrat companiei Apple si publicat astazi. In el este descrisa o metoda prin care intr-o pereche de casti ar putea fi introdus un senzor biometric similar celui implementat in Apple Watch de catre Apple pentru monitorizarea noastra.

Vorbim despre un senzor PPG care ar colecta date biometrice de la noi in baza contacului pe care acesta il va avea cu pielea in timpul folosirii castilor. Avand in vedere ca vorbim despre o pereche de casti, este dificil de implementat un senzor care sa ofere asemenea functii, insa cei de la Apple au gasit o posibila solutie pentru problema.

Conform companiei, senzorul PGG ar urma sa fie implementat in apropierea difuzorului castii, el facand contact mai usor cu pielea din canalul interior al urechii. Cu ajutorul unei asemenea implementari, Apple ar putea oferi pentru AirPods 2 posibilitatea de a masura bataile inimii, impedanta, temperatura corpului, ar putea face electrocardiograme si multe altele.

Separat, Apple sustine ca poate implementa in AirPods 2 un trio de microfoane care ar anula mult mai eficient zgomotele ambientale pentru a imbunatati experienta de a asculta muzica. Toate ideile celor de la Apple sunt foarte interesante, insa de la simplu brevet de inventie si pana la o posibila lansare a unui asemenea produs este o cale foarte lunga.

airpods 2 senzio biometric