Prima Pagina Apple AirPods 2 ar putea avea functii biometrice

AirPods 2 ar putea avea functii biometrice

AirPods 2 ar putea avea noi functii biometrice, daca este sa dam crezare unui brevet de inventie inregistrat companiei Apple si publicat astazi. In el este descrisa o metoda prin care intr-o pereche de casti ar putea fi introdus un senzor biometric similar celui implementat in Apple Watch de catre Apple pentru monitorizarea noastra.

Vorbim despre un senzor PPG care ar colecta date biometrice de la noi in baza contacului pe care acesta il va avea cu pielea in timpul folosirii castilor. Avand in vedere ca vorbim despre o pereche de casti, este dificil de implementat un senzor care sa ofere asemenea functii, insa cei de la Apple au gasit o posibila solutie pentru problema.

Conform companiei, senzorul PGG ar urma sa fie implementat in apropierea difuzorului castii, el facand contact mai usor cu pielea din canalul interior al urechii. Cu ajutorul unei asemenea implementari, Apple ar putea oferi pentru AirPods 2 posibilitatea de a masura bataile inimii, impedanta, temperatura corpului, ar putea face electrocardiograme si multe altele.

Separat, Apple sustine ca poate implementa in AirPods 2 un trio de microfoane care ar anula mult mai eficient zgomotele ambientale pentru a imbunatati experienta de a asculta muzica. Toate ideile celor de la Apple sunt foarte interesante, insa de la simplu brevet de inventie si pana la o posibila lansare a unui asemenea produs este o cale foarte lunga.

airpods 2 senzio biometric

 • Srb Srb

  sa rezolve si cu modificarea volumului si va fi un must have

 • Kfc

  Se pare ca nu sunt capabili sa faca toate astea din prima. Doar Samsung reuseste sa aduca tehnologia de la început.

 • Mr. Tambourine Man

  Se vor vinde-n draci

 • Viorel Predatorul

  Păi căștile IconX de la Sam..ng au un sistem fff interesant de modificare a volumului, prin glisarea degetului pe cască. Problema e rezolvată 🙂

 • Viorel Predatorul

  La ce te referi? La sistemul de modificare a volumului de pe IconX? Ăla super prin care glisezi degetul pe cască și controlezi volumul?
  Nu știu dacă ai observat, dar IconX sunt mai mici și mai discrete decât Airpods, și foarte important, nu arată ca doi cercei 🙂

 • Srb Srb

  da pai asa trebuie sa aiba si airpods…iconx oricum doar ala e un plus in rest nu prea ma intereseaza, calitate slaba,se deconecteaza,baterie cam 3 ore pe langa 5 la airpods…deci prefer apple sa adauge acest feature,poate anul acesta sau la anul

 • Viorel Predatorul

  Decât să stau 5 ore cu cercei la urechi, prefer să stau 3 ore cu niște căști revoluționare, discrete (cât un program de alergare la maraton).

 • Srb Srb

  la tine nu e cazul ca nu ai bani de niciunul deci lasa-i pe cei ce ii tenteaza si vor sa isi spuna pararea.Parerea ta este 0, de fapt ca si a mea ca nu detin momentan niciun model. Dar as vrea airpods daca rezolva singura problema pe care o am cu ele

 • Kfc

  1. Sistemul de volum de pe IconX
  2. Senzorul de puls de pe IconX
  3. Tracker-ul pt activitatile de fitness
  4 4gb memorie si independeta fata de un smartphone
  Pentru toate astea, Apple are nevoie cam de 3-4 generatii de Airpods. Iar atunci cand o sa o faca, mizeria de troll o sa comenteze “Superb”.

  Ma intreb cu cu Airdpods cum te poti duce la alergat daca ai mizeria aia cat o tableta denumita Iphone 7+? unde tii telefonul, ca ai nevoie de el ca sa poti asculat muzica. Bine, se mai pune si problema ca Airpdos nu prea poate fi folosit la alergat, tinand cont ca au o singura dimensiune si nu stau in urechi decat daca iti torni superglue.

 • Kfc

  Fanaticii uita sa precizeze si faptul ca Apple a copiat ideea cu incarcatul castilor folosind cutia acestora de la Samsung. Cum inchid ei ochii cand Apple copiaza de la Samsung, dar culmea ce gura mare au cand scoate Samsung un telefon negru si ii auzi ca au copiat culoarea de la Apple.

 • Viorel Predatorul

  Păi de ce nu ți-ai cumpărat Airpods? Nu ți-a aprobat creditul banca? Ai încercat să extinzi perioada de rambursare a creditului la mai mulți ani?
  Ai încercat să pui colateral cele două dacii papuc?

 • Viorel Predatorul

  Mulțumesc pentru listă! Ca să fiu sincer, nu prea mă dau în vânt după muzica la căști, așa că nu m-a interesat o achiziție de genul ăsta. Așadar, nu am fost pregătit cu așa informații.
  Cu toate astea, pot aprecia care sunt mai bune, mai avansate tehnologic, etc.
  Ca să fiu sincer, nici eu nu știu cum poți alerga cu ele, pentru că nu stau fixate de ureche. Măcar IconX se fixează în ureche și rămân acolo. Poate că Apple ar trebui să mai lucreze la aspectul asta…

  Peste 5 ani vor avea și Airpods câteva din funcțiile pe care le au IconX, și Srb va tuna și fulgera că măcar el are tehnologie matură, nu ca noi 🙂

 • Viorel Predatorul

  Unii sunt făcuți să comenteze în contra. Alții Sunt făcuți să gândească analitic și critic. Unii sunt guguștiuci, alții lideri cu viziune.

 • Srb Srb

  Slaba rau si dovada de papagalism

 • RaduD

  Eu folosesc aproape zilnic de peste o luna o pereche de AirPods cu un 6s și va por spune ca una peste alta sunt mulțumit. Intr-adevăr, reglarea volumului doar din telefon este un minus, dar calitatea sunetului este foarte buna, se aude cât de cât și restul sunetului ambiental, nu cad din urechi la o mișcare moderată gen sală de fitness, bicicleta sau mers vioi. Se conectează imediat, nu se pierde legătura cu telefonul pana in 8-10 metri, bateria tine conform specificației. Nu le-am încercat in apa, dar mai studiez problema.
  V-am spus toate astea, din perspectiva unui utilizator, pentru a evita speculațiile din auzite….

 • Olimpiu

  Felicitari RaduD, ca deja devenise totul pe-aici un maidan.