Iata cat plateste Apple pe exclusivitatile Apple Music

Compania Apple si-a facut un obicei din a le oferi exclusivitati clientilor Apple Music in ultima vreme si acum aflam cat plateste compania americana pentru ele. Informatia vine de la Change the Rapper, acesta publicand pe Twitter informatii cu privire la banii incasati de la compania Apple pentru exclusivitatea celui mai recent album.

Mai exact, el a afirmat ca Apple i-a platit 500.000 de dolari si un videoclip pentru a-si oferi muzica exclusiv timp de 2 saptamani pe platforma Apple Music. La 2 saptamani dupa publicarea in Apple Music, albumul Coloring Book al lui Chance the Rapper a fost oferit gratuit in SoundCloud, asa ca vorbimd espre o oportunitate foarte mare pentru el.

Chance the Rapper nu este una dintre cele mai mari vedete din lumea muzicala a SUA, asa ca suma platita de catre compania Apple este mare pentru el, dar infima pentru alti artisti. Totusi, informatiile publicate de catre el ne dezvaluie cum gandeste compania Apple si cum obtine exclusivitati, desi muzica urma mai apoi sa fie disponibila gratuit.

Apple a avut exclusivitati de la artisti mult mai mari pentru Apple Music si probabil a platit mult mai multi bani pentru a se asigura ca muzica lor este disponibila intai pe platforma sa. Sumele pot fi si de pana la 10 ori mai mari in cazul unui artist precum Drake, sau Frank Ocean, insa de la ei nu vom afla informatii de acest gen prea curand.

“I wanna clear things up. @apple gave me half a mil and a commercial to post Coloring Book exclusively on applemusic for 2 weeks. I think artists can gain a lot from the streaming wars as long as they remain in control of their own product. If you come across opportunities to work with good people, pick up cash and keep your integrity I say do it.”