iPhone – Apple schimba politica privind garantia

Compania Apple a anuntat ieri o schimbare foarte interesanta privind politica sa pentru acordarea garantiei terminalelor iPhone vandute in unele zone de pe glob. Mai exact, incepand de ieri, clientii care cumpara un iPhone intr-o tara cu Apple Store, vor putea cumpara AppleCare+ pentru terminal chiar si la 1 an dupa achizitie.

Pana ieri, Apple impunea ca garantia AppleCare+ sa fie cumparata la maxim 60 de zile dupa achizitionarea unui terminal iPhone din magazinele sale. Schimbarea de politica privind achizitionarea garantiei suplimentare pentru iPhone este interesanta si probabil va avea drept efect atragerea de noi clienti pentru aceste servicii.

Deocamdata aceasta schimbare privind posibilitatea de a cumpara garantie suplimentara AppleCare+ se aplica numai pentru terminalele iPhone, nu si pentru iPad, sau Apple Watch. In momentul de fata numai in SUA este disponibila aceasta noua politica privind achizitionarea garantiei suplimentare pentru iPhone, ea neafectand-o pe cea standard.

Desigur ca achizitionarea garantiei AppleCare+ are la baza o inspectie prealabila a terminalului intr-un Apple Store, deci cei cu terminale stricate nu vor putea beneficia de ea. Apple percepe un pret de 130 de dolari anual pentru garantie AppleCare+ pentru iPhone, insa in caz de probleme, costul reparatiilor este infm, in unele situatii terminalele fiind inlocuite gratuit.

iphone garantie applecare