Oppo si Vivo ne spun de ce au scazut vanzarile iPhone

Oppo si Vivo sunt producatorii de smartphone-uri care conduc topul vanzatorilor acestui tip de produse in China, furand pozitia ocupata de catre Apple. Intr-un interviu recent, fondatorul companiilor care vand smartphone-uri sub brand-urile Oppo si Vivo, Duan Yongping, a explicat de ce au scazut vanzarile iPhone, totul fiind desigur viziunea sa asupra lucrurilor.

Conform acestuia Oppo si Vivo au avut succes pentru ca ambele companii s-au concentrat doar pe piata din China si s-au adaptat pentru nevoile clientilor locali. Spre deosebire de ele, compania Apple se concentreaza pe piete din multiple locatii de pe planeta, iar asta i-a afectat vanzarile in China, acolo unde ele au scazut foarte mult in ultimul an.

Fondatorul companiilor sustine ca Apple are defecte si ca este mult prea incapatanata uneori, iar desi Apple face un iOS foarte bun, Oppo si Vivo depasesc compania in alte aspecte. Desi concureaza cu Apple, Duan Yongping este un fan al lui Tim Cook, cu care sustine ca s-a intalnit in multiple ocazii, desi Apple nu a confirmat vreuna.

Partea interesanta este ca Duan Yongping locuieste in Palo Alto, California, la doar cativa kilometri de campusul Apple din Cupertino. Cunoscand foarte bine piata chineza, dar si cum gandeste Silicon Valley, Duan Yongping a reusit as depaseasca nu doar Apple, ci si Samsung, in cea mai mare piata smartphone de pe planeta.

“Apple couldn’t beat us in China because even they have flaws. They’re maybe too stubborn sometimes. They made a lot of great things, like their operating system, but we surpass them in other areas.”

apple oppo vivo iphone

21 COMENTARII

 1. Apple nu este o companie ce face discriminari. La eventuri,la angajari etc nu conteaza ca esti din africa negru alb galben etc ai loc daca esti bun si intelegi ADN Apple. Apple este o companie globala ce vrea ca toti oamenii ce isi permit sa beneficieze de serviciile si produsele lor
  Think Different

 2. Scurt pe 2. Vanzarile Iphone au scazut pentru ca nu au adus schimbari majore in ultima perioada iar competitorii ofera produse bune la preturi foarte avantajoase. Sunt fan Apple, bineinteles si ma bucur ca pierd teren, poate asta ii determina sa faca si ei ce obisnuiau sa faca in timpurile inovatoare. Eu sunt si voi fi impartial tot timpul. Nu pot sa ii ling in fund cum fac alte persoane doar pentru ca sunt sau au fost cei mai buni. Sa ai ADN si coloana vertebrala inseamna sa stii sa apreciezi si sa critici constructiv atat compania catre care ai afinitate cat si catre competitia. Asa ca aplauze pentru competitie pentru ca doar asa se ajunge la produse mai bune.

 3. nu esti loial sa inteleg…daca femeia ta nu mai este ce a fost pt o perioada de timp, o schimbi normal…si revi la ea cand este iar ok

 4. Bravo Gabriel! Ai scris esențialul: “Sa ai ADN si coloana vertebrala inseamna sa stii sa apreciezi si sa critici constructiv atat compania catre care ai afinitate cat si catre competitia”

  Sunt de acord și cu fraza anterioară, dar nu spun nimic, pentru că Srb Srb ar putea crede că mă refer la el 🙂

 5. Eu sunt de parere ca incet incet, Apple se va da pe brazda 🙂 Tehnologia a avansat enorm, iar iPhone nu mai are niciun avantaj exclusiv. Asadar, consumatorul poate alege si alte produse, iar Apple se vede cu vanzari din ce in ce mai mici.
  Singurele elemente de crestere a vanzarilor pentru Apple sunt evenimente rarisime: un ecran mai mare in 2015, ecranul OLED in 2017, insa evenimentele astea sunt limitate in timp.

  Apple va trebui sa ofere mai mult daca va dori sa ramana relevanta pe piata. Chinezii nu stau locului, si asta este foarte bine pentru consumatorul inteligent.

 6. De 5 ani exista oameni ca tine ce zic ca apple is doomed. Tu erai ala in decembrie parca de se certa ca actiunile nu vor depasi 115$,parerea ta. Deci sa lasam oamenii adevarati sa isi dea cu parerea. AR poate juca rolul important pt vanzari de ex si sunt sigur ca daca apple si te ca e in pericol scoate ceva ce este un secret momentan

 7. Da, nu da la schimb pe clone dar nici nu se ridica in picioare extaziat aplaudând pentru ca au scos Mario Run in Apple Store. Hellău despre ce vorbim aici ??? Hai sa fim serioși !!! Fani, nefani, posesori sau nu de produse Apple, spălați pe creieri sau nu trebuie sa recunoaștem. Apple nu mai e ce-a fost. Pierd teren …

 8. boss, asa cum tratezi orice mizerie asa ajungi sa tratezi orice.Este logic sa ai prioritatile bine definite dar ideea este acolo