Oppo si Vivo ne spun de ce au scazut vanzarile iPhone

Oppo si Vivo sunt producatorii de smartphone-uri care conduc topul vanzatorilor acestui tip de produse in China, furand pozitia ocupata de catre Apple. Intr-un interviu recent, fondatorul companiilor care vand smartphone-uri sub brand-urile Oppo si Vivo, Duan Yongping, a explicat de ce au scazut vanzarile iPhone, totul fiind desigur viziunea sa asupra lucrurilor.

Conform acestuia Oppo si Vivo au avut succes pentru ca ambele companii s-au concentrat doar pe piata din China si s-au adaptat pentru nevoile clientilor locali. Spre deosebire de ele, compania Apple se concentreaza pe piete din multiple locatii de pe planeta, iar asta i-a afectat vanzarile in China, acolo unde ele au scazut foarte mult in ultimul an.

Fondatorul companiilor sustine ca Apple are defecte si ca este mult prea incapatanata uneori, iar desi Apple face un iOS foarte bun, Oppo si Vivo depasesc compania in alte aspecte. Desi concureaza cu Apple, Duan Yongping este un fan al lui Tim Cook, cu care sustine ca s-a intalnit in multiple ocazii, desi Apple nu a confirmat vreuna.

Partea interesanta este ca Duan Yongping locuieste in Palo Alto, California, la doar cativa kilometri de campusul Apple din Cupertino. Cunoscand foarte bine piata chineza, dar si cum gandeste Silicon Valley, Duan Yongping a reusit as depaseasca nu doar Apple, ci si Samsung, in cea mai mare piata smartphone de pe planeta.

“Apple couldn’t beat us in China because even they have flaws. They’re maybe too stubborn sometimes. They made a lot of great things, like their operating system, but we surpass them in other areas.”

apple oppo vivo iphone