Prima Pagina iCloud 300 de milioane de conturi iCloud ar fi fost compromise

300 de milioane de conturi iCloud ar fi fost compromise

Cel mai mare hack din istorie, sau cea mai mare farsa din istorie, este greu de spus cum poate fi numita povestea despre care vorbim acum, ea avand in mijloc hackeri turci. O echipa de hackeri turci care se autointituleaza Turkish Crime Family sustine ca a obtinut acces la 300 de milioane de conturi iCloud, inclusiv adrese de email @icloud si @me.com.

Conform unei publicatii internationale, hackerii turci cer acum de la compania Apple 75.000 de dolari, sau iTunes Gift Card-uri in valoare de 100.000 de dolari pentru a nu incepe sa stearga datele din iDevice-uri. Vorbim despre un caz de santaj, care daca este adevarat, ne arata ca iCloud are o problema foarte mare daca atat de multe conturi au fost compromise.

Apple are peste 1 miliard de iDevice-uri active la nivel global, deci daca fiecare cont iCloud compromis ar fi atasat unui dispozitiv, cam un sfert dintre clienti ar fi in pericol. Hackerii sunt in contact cu echipele de securitate ale Apple de ceva vreme si le-au demonstrat acestora ca pot accesa unele dintre Apple ID-urile folosite pentru a utiliza iCloud.

300 de milioane de conturi iCloud ar fi fost compromise

Compania Apple refuza sa le plateasca hackerilor vreun ban, afirmand ca nu recompenseaza infractorii, insa ar putea avea o problema extrem de mare in fata. Hackerii sustin ca daca nu vor primi banii pana pe 7 aprilie, vor incepe sa reseteze datele din conturile iCloud ale unor clienti, iar Apple nu prea are ce sa faca pentru a-i opri, in acest moment.

Daca Apple i-ar plati pe hackeri, ar stabili un precedent extrem de periculos si s-ar expune unor alte actiuni de santaj in viitor. Daca Apple nu reactioneaza si sute de mii de clienti se trezesc ca nu mai au date in iCloud, atunci presa va crucifica compania americana, mai ales daca jurnalisti americani vor fi afectati de acest hack al iCloud.

“I just want my money and thought this would be an interesting report that a lot of Apple customers would be interested in reading and hearing. “

Daca Apple are motive sa creada ca acesti hackeri au datele a 300 de milioane de conturi iCloud, desi unii afirma ca au peste 500 de milioane, atunci trebuie sa actioneze Fie ca-i va plati, sau va securiza suplimentar conturile iCloud, compania Apple trebuie sa ii protejeze intr-un fel, sau altul pe clienti, chiar si cu backup-uri separate pentru conturi.

icloud hack apple

 • Robert

  Ar punea sa puna un sistem de dubla autentificare pentru fiecare utilizator cu autentificare prin sms sau email declarat pe cont si deautorizarea tuturor conexiunilor terte altele decat ideviceuri pana la acea data. Problema acum e ce se intampla cu datele deja accesate, daca e acest caz.

 • bebemihai

  na apple unde iti este maxima securitate?

 • sorela50

  Indiferent de pierderi, nu trebuie negociat cu acesti hakeri. Trebuie ignorati si eventual adusi la “tacere”

 • rbt88

  Super chiar super :)) cu ocazia asta arată ca nimic nu e perfect lauda de sine nu miroase a bine

 • mmoro

  Hackerii trebuie uciși toți, tăiați, puși la fiert și ce altceva?

 • Kfc

  Hahahaha superb!

 • cuesnecenzurat

  S U P E R B…
  Aviz celor ce-si expun datele sensibile in cloud!

 • Alex

  Nu este prima data cand Apple are probleme cu iCloud. In repetate randuri s-a dovedit problematic. Sa ne reamintim celebrul caz din 2014 cand au fost furate pozele vedetelor de la Hollywood din iCloud si au fost publicate online. Si consider ca, niciun serviciu “Cloud” nu este sigur.

 • Kfc

  Spui Apple si tragi apa.
  Oricum iCloudul e cea mai mare gluma de serviciu cloud 😂

 • ScH

  Dacă dupa Apple tragi apa.
  Tu ce folosești din curiozitate.

 • Mr. Tambourine Man

  Medicamente ar trebui dar nu le ia. O camasa de forta l-ar ajuta

 • Mr. Tambourine Man

  75 de mii de dolari e o suma ridicola.
  Daca ar avea intr-adevar cheia la cele 300 de milioane de conturi (de ce nu la toate?) nu cred ca s-ar manji cu banutii aia (Apple sta pe un munte de bani, la propriu)

 • ibadea

  uhm, foarte naspa, dar cam greu de crezut, plus o suma ridicola ca recompensa

 • Srb Srb

  Stim ca Apple are programul prin care recompenseaza pe cei ce gasesc buguri etc dar…

 • MIHAIDAMAS

  Robert, dubla autentificare exista de mult la apple!

 • flo

  Problema este ca au access la aceste conturi. Eu am primit o notificare acum 3 sapt ca cineva incerca sa se autentifice , so chiar cred au pus mana pe conturi…problema este, cate conturi au reusit sa accesseze …oricum apple trebuie sa ia masuri!

 • NicKel

  daca nu e doar o gluma, cam naspa pentru cine foloseste iCloud 🙂

 • Ionut Catalin

  A fost el spart pentagonul NASA etc… dar apple???🤣

 • MarianR

  Nu cred. Sa ceri doar 75.000 $ !!! Nu este adevarat!

 • Mr. Tambourine Man

  Plus o șaorma cu de toate

 • mihdanny

  Mare abureala

 • Viorel Predatorul

  Poate citește și @Leo MC ca să îți răspundă… El e de părere că produsele Apple au securitate superioară altora.

 • Viorel Predatorul

  Comentariu pertinent. Nu ceri bani de bacșiș, când ai așa avantaj.

 • BurN®

  Cum sa spargi 300 de mil de conturi Apple si sa ceri o flegma de bani:))) încă o conspirație pentru cititori de rând :))))

 • iphone6s

  Vrajala. Apple stie totul ca este o minciuna,, fraieri cred

 • BurN®

  Exact

 • Leo MC

  Și eu am acces la toate conturile de Gmail; i-am cerut deja lui google 5 pungi de semințe ca să nu șterg date din ele, însă se lasă greu, până acum mi-au promis că-mi dau doar 3 pungi; mai aștept până pe 1 aprilie.

  Sunt curios ce te face să crezi că aceast articol chiar prezintă un fapt real?

 • Cei de la Motherboard au vazut email-uri in care s-a discutat cu Apple.

 • RaduD

  Or fi niste copii, pentru care recompensa suprema sunt niste bani de acadele…

 • Viorel Predatorul

  Dacă era despre Android, ehehe…

 • Olimpiu

  Par copii dupa revendicari, dar inseamna ca e usor de spart, ceea ce nashpa.

 • Leo MC

  Așa ți se pare că fac eu pe aici?

 • Viorel Predatorul

  Nu cred că faci așa ceva 🙂 Ești prea deștept ca să fii parțial în maniera asta.
  Ai văzut știrea de azi cu iCloud?

 • Leo MC

  Mulțumesc pentru aprecieri.
  Eu înțeleg așa ceea ce s-a întâmplat: au fost obținute niște date de acces pentru servicii care nu au legătură cu iCloud (știm despre problemele pe care le-a avut Yahoo), date de acces care au fost testate pe iCloud și astfel au putut fi accesate conturile Apple.
  La nivel teoretic, este problema utilizatorului, pentru că folosește ca date de logare pentru servicii terțe Apple fix aceleași date de logare în iCloud.
  La nivel practic, faptul că trebuie să folosesc o altă adresă de mail existentă ca să îmi fac cont și care să reprezinte userul de logare în iCloud (nici măcar nu poți dezactiva autentificarea în baza ei) poate da naștere la probleme de acest tip, ceea ce înseamnă că Apple ar face bine să schimbe complet sistemul de securitate (deși nu-mi place, să activeze automat autentificarea în doi pași sau – ceva ce mi-ar plăcea, iar cine n-are internet să fie sănătos – după întroducerea datelor de acces, să apară un mesaj pe telefon care să ceară citirea amprentei; sau alt sistem ușor de folosit).

 • Viorel Predatorul

  Uite, vezi? Tu vii cu o propunere la deficiența asta, ceea ce spune multe despre felul (pozitiv) în care gândești.
  Mijloace de control există cu duiumul, și Apple nu trebuie să reinventeze roata. De ce nu are Facebook asemenea probleme? Sau Google?

  Modificarea parolei de acces iCloud ar trebui făcută exclusiv de pe computer, pentru a avea iPhone ca metodă de autentificare/confirmare dublă.
  Facebook așa face: la modificarea parolei, ai nevoie de un cod generat de aplicația de mobil Facebook, și care este valabil un minut.
  După modificare, utilizatorul este anunțat pe toate canalele de modificare: telefon, email, etc.

  Nu uita că sunt afectate 600 milioane de conturi iCloud. Apple are 1 mld de utilizatori de iOS. Din ăștia, nu toți au iCloud, ceea ce face ca impactul să fie asupra a peste 60% din utilizatori.
  Tu crezi că peste 60% din utilizatori folosesc aceeași parolă la iCloud cu alte servicii?
  Eu nu cred.

 • Leo MC

  Eu vreau produse și servicii mai bune și asta este motivul pentru care mai scriu uneori câte un mesaj pe ici și pe colo; n-am de ce să mă cert cu cineva care are alte păreri, care are alte preferințe, ba chiar încurajez dialogul pentru că cred în concurență (pe toate planurile – de produse, de idei, de servicii – și constructivă).
  Aici și eu cred că Apple poate face un sistem mai bun și, chiar dacă nu mi-a plăcut 2-step, am activat-o pe contul meu.
  Nu știu câte conturi sunt afectate (te cred pe cuvânt când spui că 600 de mil până când verific, dacă e să-mi pierd vremea cu asta), însă, atât timp cât datele au fost obținute de la un terț, iar tertul nu are datele de la Apple, e clar că nu a fost spart niciun server iCloud.

 • Viorel Predatorul

  Tu ai abordarea asta constructivă pentru că ești construit din alt “material”. Nici eu nu fac polemică aiurea, însă cred că Apple are potențial să facă mai mult decât ceea ce face. Normal că îmi sare țandăra când sunt provocat de prostovani, însă apreciez enorm când sunt provocat de oameni echilibrați și inteligenți.
  Ca să mă protejez de mesajele prostovanilor, mi-am pus în practică un sistem de control simplu și eficient: i-am blocat pe Srb și pe TamBourin. Nu sunt decis dacă să îi blochez pe iTurd, pentru că nu prea este relevant.