300 de milioane de conturi iCloud ar fi fost compromise

Cel mai mare hack din istorie, sau cea mai mare farsa din istorie, este greu de spus cum poate fi numita povestea despre care vorbim acum, ea avand in mijloc hackeri turci. O echipa de hackeri turci care se autointituleaza Turkish Crime Family sustine ca a obtinut acces la 300 de milioane de conturi iCloud, inclusiv adrese de email @icloud si @me.com.

Conform unei publicatii internationale, hackerii turci cer acum de la compania Apple 75.000 de dolari, sau iTunes Gift Card-uri in valoare de 100.000 de dolari pentru a nu incepe sa stearga datele din iDevice-uri. Vorbim despre un caz de santaj, care daca este adevarat, ne arata ca iCloud are o problema foarte mare daca atat de multe conturi au fost compromise.

Apple are peste 1 miliard de iDevice-uri active la nivel global, deci daca fiecare cont iCloud compromis ar fi atasat unui dispozitiv, cam un sfert dintre clienti ar fi in pericol. Hackerii sunt in contact cu echipele de securitate ale Apple de ceva vreme si le-au demonstrat acestora ca pot accesa unele dintre Apple ID-urile folosite pentru a utiliza iCloud.

300 de milioane de conturi iCloud ar fi fost compromise

Compania Apple refuza sa le plateasca hackerilor vreun ban, afirmand ca nu recompenseaza infractorii, insa ar putea avea o problema extrem de mare in fata. Hackerii sustin ca daca nu vor primi banii pana pe 7 aprilie, vor incepe sa reseteze datele din conturile iCloud ale unor clienti, iar Apple nu prea are ce sa faca pentru a-i opri, in acest moment.

Daca Apple i-ar plati pe hackeri, ar stabili un precedent extrem de periculos si s-ar expune unor alte actiuni de santaj in viitor. Daca Apple nu reactioneaza si sute de mii de clienti se trezesc ca nu mai au date in iCloud, atunci presa va crucifica compania americana, mai ales daca jurnalisti americani vor fi afectati de acest hack al iCloud.

“I just want my money and thought this would be an interesting report that a lot of Apple customers would be interested in reading and hearing. “

Daca Apple are motive sa creada ca acesti hackeri au datele a 300 de milioane de conturi iCloud, desi unii afirma ca au peste 500 de milioane, atunci trebuie sa actioneze Fie ca-i va plati, sau va securiza suplimentar conturile iCloud, compania Apple trebuie sa ii protejeze intr-un fel, sau altul pe clienti, chiar si cu backup-uri separate pentru conturi.

icloud hack apple